23. marts 2019
Skolestart skulle gerne være en festlig ting, men for nogle forældre i Høje-Taastrup Kommune har tiden op til ikke altid været helt nem, hvis man ikke har fået sit barn på den ønskede folkeskole. Nu kommer der nye regler på området, som gerne skulle gøre det lidt nemmere for både forældre og skoler fremover. Foto: Jens Wollesen
Skolestart skulle gerne være en festlig ting, men for nogle forældre i Høje-Taastrup Kommune har tiden op til ikke altid været helt nem, hvis man ikke har fået sit barn på den ønskede folkeskole. Nu kommer der nye regler på området, som gerne skulle gøre det lidt nemmere for både forældre og skoler fremover. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleregler laves om: Tilfældigheder skal ikke råde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleregler laves om: Tilfældigheder skal ikke råde
Taastrup - 11. september 2018 kl. 12:02
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra næste år bliver det lettere at få sit barn på venteliste til en folkeskole i Høje-Taastrup, som man ikke har fået plads på. Eller faktisk bliver det for første gang muligt at få sit barn på en venteliste, for sådan nogle har der nemlig ikke været indtil nu, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det kan virke lidt mærkeligt, at man ikke har haft ventelister, og der har måske været en form for system ude på de enkelte skoler. Men nu får vi i hvert fald ensrettet det og gjort det nemmere for forældrene og skolerne, siger Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget.

Det er forældrene, der i årets begyndelse skriver deres børn op til de ønskede skoler, og herefter fordeles eleverne på baggrund af forældreønsker og Byrådets regler for det frie skolevalg. Den fordeling betyder, at flere forældre får afslag på at få deres barn på den ønskede skole, hvis det ikke er distriktsskolen.

Det var så her, at mange forældre oplevede en uigennemskuelig indskrivningsproces, hvis de gerne stadig ville være opskrevet til en ønskede skole; Fordi man ikke kunne skrives på en venteliste, måtte forældrene nemlig hele tiden ringe til skolen og tjekke, om der var blevet en ledig plads.

Optagelsen kom derfor til at afhænge af, hvilken forælder der tilfældigvis ringede først efter en eventuel udmeldelse.

Desuden oplevede skolerne, at de ofte blev ringet op af forældre, som ville høre, om der skulle være kommet en ledig plads.

For at undgå denne tilfældighed og samtidig spare skolerne for mange unødvendige opkald, har byrådet nu godkendt, at skolerne får mulighed for at oprette ventelister i perioden fra indskrivningens afslutning (uge 7) og frem til skoleårets officielle start 1. august. På den måde behøver forældre ikke at ringe for at høre, om der er en ledig plads, men bliver kontaktet af skolen, hvis der kommer udmeldelser.

Ventelisten administreres efter Byrådets regler om det frie skolevalg. Det betyder, at børn med søskende på den ønskede skole prioriteres først, og resten prioriteres ud fra afstandskriteriet.

- Derudover har vi bedt om en opgørelse over, hvor mange elever der søger skoler uden for deres eget skoledistrikt, så vi kan se, hvor meget der bliver shoppet rundt, siger Kurt Scheelsbeck.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk