22. juni 2021
Det er blevet en tradition, at 0. klasserne på Hedehusene Skole slutter deres første skoledag af med at sende balloner afsted mod ukendte destinationer i håbet om, at de bliver fundet, og at der bliver svaret på en vedhæftet besked. Foto: Hedehusene Skole
gallery icon

Se billedserie

Det er blevet en tradition, at 0. klasserne på Hedehusene Skole slutter deres første skoledag af med at sende balloner afsted mod ukendte destinationer i håbet om, at de bliver fundet, og at der bliver svaret på en vedhæftet besked. Foto: Hedehusene Skole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebørn håber på svar fra ballon-findere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skolebørn håber på svar fra ballon-findere
Taastrup - 16. september 2019 kl. 15:51
Af Lisbeth Jansen

De sidste fem år har eleverne fra den yngste årgang på Hedehusene Skole begyndt deres første skoleår nogensinde med at sende en ballon til vejrs for hver elev fra skolens idrætsbaner. I løbet af sensommeren og frem mod efterårsferien kan nogle af dem så være heldige at få svar på den lille besked med barnets navn og skolens mailadresse, der er vedhæftet samtlige balloner. Nogle år har skolen modtaget svar helt fra Sverige. Andre år må ballonerne være endt over havet.

Siden årets 36 elever fra 0. klasserne på skolen sendte deres balloner af sted den 6. august, er der kommet omkring 10 svar indtil videre, fortæller skoleleder Lene Andersen.

- Nogle år går det rigtig godt, og andre år knap så godt med at få svar. I år er de 10 svar, der er kommet indtil nu, alle fra Vestegnskommuner, både Høje-Taastrup og også Albertslund, Rødovre og Glostrup. Andre år er der fundet balloner på Bornholm og langt oppe i Sverige, men i år er det altså i nabokommunerne, siger Lene Andersen.

Hun fortæller, at årsagen til, at ballonerne måske ikke er fløjet helt så langt i år, kan skyldes en ny slags balloner.

- Måske steg ballonerne med lavere hastighed i år. De andre år har vi brugt helt almindelige balloner med helium. Men i år har vi brugt nogle lidt dyrere balloner, der er mere miljørigtige. Om det så også betyder noget for hvor de ender henne, ved jeg ikke med sikkerhed, siger hun.

Skolelederen fortæller,at ballontraditionen er med til at skyde børnenes skoletid i gang på en god måde, og at de små venter spændt på svar - men at skolen endnu ikke har prøvet, at alle elever får svar.

- Det er en festlig måde at starte skolelivet på. Børnene står ude på græsset og venter spændt, før vi sender ballonerne op. Så tæller vi ned fra 10 til nul og så slipper de alle ballonerne samtidig. Bagefter går de og tænker på, om det mon er netop deres ballon, der bliver fundet. Vi har aldrig været ude for, at alle børnene får svar. Som regel er det en tredjedel, der modtager svar. Nogle af dem, der skriver tilbage, er søde til også at sende et billede af den fundne ballon, fortæller Lene Andersen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?