24. september 2021
Byggeriet af Læringshus Nærheden er nu så langt, at der fredag kunne fejres rejsegilde på den nye skole.Og indtil videre holder tidsplanen, så den bliver klar til at tage imod de nye elever i august 2021.
gallery icon

Se billedserie

Byggeriet af Læringshus Nærheden er nu så langt, at der fredag kunne fejres rejsegilde på den nye skole.Og indtil videre holder tidsplanen, så den bliver klar til at tage imod de nye elever i august 2021.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole i helt nye rammer: - Vi smider de gamle skoleskemaer ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole i helt nye rammer: - Vi smider de gamle skoleskemaer ud
Taastrup - 07. august 2020 kl. 14:14
Af Stina Felby Egerup

Der var store smil hele vejen rundt, da der fredag kunne fejres rejsegilde på Læringshus Nærheden, den nye skole i Hedehusene.

Rejsegilde markerer nemlig en milepæl i ikke bare byggeriet af den nye skole, men også i udviklingen af hele bydelen.

arrow Læs også: Ny leder ansat: Han skal give børnene en god start

Og egentlig også i den måde, der bliver drevet skole på i Høje-Taastrup Kommune.

- Disse vægge vil danne ramme for vores børn og unge, som vi gerne vil ruste bedst muligt til fremtidens udfordringer. Her skal børn synge sange, fange haletudser og bøje tyske verber, som vi andre har gjort, men de skal også lære på nye måder, nysgerrigt og undersøgende. De skal have lov til i langt højere grad end i min skoletid at mærke, røre, bygge og komme med løsninger. Faktisk arbejder vores lærere og pædagoger allerede sådan, men nu får vi rammerne, der i endnu højere grad understøtter dette, sagde borgmester Michael Ziegler (K) i sin tale ved rejsegildet.

Spændt skoleleder

Og det er netop, hvad lægges op til, fortalte skoleleder for Læringshuset, Casper Madsen.

- Ambitionen er at smide de gamle skoleskemaer ud og arbejde meget mere med projekter. Det giver mulighed for mere fordybelse og engagement. Og denne verden har mere end nogensinde brug for, at næste generation kan tænke nyt. Kan tænke kritisk og kreativt, kunne kommunikere og samarbejde, sagde han.

Hvis alt gå efter planen - og det gør det lige nu - vil Læringshuset åbne til august 2021.

Bygningen skal indeholde både daginstitution og skole med cirka 1400 børn i alt. Den skal både huse elever fra den nuværende Hedehusene Skole og Charlotteskolen samt tilflyttere til Nærheden.

Det er den første folkeskole i Danmark, som fra streg til sidste sten er designet med fokus på fremtidens kompetencer: kreativitet, kommunikation, kritisk tænkning og samarbejde.

- Et særligt byggeri stiller særlige krav, og det giver derfor også nogle særlige udfordringer. Men trods det, og trods corona, så står vi her altså i dag og fejrer rejsegilde. Og jeg glæder mig helt utroligt til at se det færdige resultat, sagde borgmester Michael Ziegler ved fredagens rejsegilde på Læringshus Nærheden. Foto: Kenn Thomsen

Læringshuset bliver en science-orienteret skole, hvor eleverne arbejder tværfagligt i projekter med særligt fokus på naturvidenskab, teknologi, innovation og entreprenørskab. Skolen er udviklet i samarbejde med lærere og pædagoger samt et advisery board med repræsentanter fra blandt andre LEGO Education, Microsoft og Teknologisk Institut.

I billedserien over artiklen kan du se flere billeder fra fredagens rejsegilde.

arrow Skole får eget logo - inspireret af tårnfalken
17. februar 2020 kl. 15:47 Opdateret: kl. 11:47
arrow Se billeder og video: Skolebyggeri skudt i gang med eksplosion
30. august 2019 kl. 12:15 Opdateret: kl. 12:28
arrow Nu sker det: Første spadestik til ny skole
23. august 2019 kl. 09:02 Opdateret: kl. 10:53

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?