9. maj 2021
Byggeriet af den nye skole i Nærheden skrider godt fremad, og det forventes færdigt i august 2021.
gallery icon

Se billedserie

Byggeriet af den nye skole i Nærheden skrider godt fremad, og det forventes færdigt i august 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole får eget logo - inspireret af tårnfalken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole får eget logo - inspireret af tårnfalken
Taastrup - 17. februar 2020 kl. 15:47

Byggeriet af den nye skole i Nærheden - Læringshus Nærheden - i Hedehusene er i fuld gang, og nu har skolen fået et nyt logo.

arrow Læs også: Elever imponerede minister med ideer mod madspild

- Det bliver ikke Læringshusets første logo, fordi skolen har allerede et logo nu, og det bliver helt sikkert heller ikke Læringshusets sidste logo. Det er også vigtigt, at vi tør genopfinde kendemærket undervejs, i takt med vi som skole udvikler os og samfundet omkring os løbende udvikler sig. Store virksomheder justerer jo også deres symboler i løbet af tiden, fortæller Casper Madsen, skoleleder i Læringshuset.

Trækker på tårnfalken

Læringshuset lagde vægt på, at logoet blev noget nyt og anderledes, som ikke lignede de andre skolers. Undervejs i processen har de indhentet feedback fra forskellige personer, deriblandt elever, lærere, administrative medarbejdere, ledere og fagpersoner, omkring de forskellige versioner, de har haft på tegnebrættet.

- Det har været en spændende proces med forskellige idéer og forslag i spil. Det startede med, at vi kontaktede Thomas Gyalokay, der er pædagogisk konsulent for naturlæring i Høje-Taastrup Kommune, som hjalp os med at finde frem til et dyr med nogle af de egenskaber, som kendetegner Læringshusets elever, og som er kendt i Nærheden og Hedehusene. Og han pegede på Tårnfalken, siger Casper Madsen.

Tårnfalken har et fantastisk falkeblik og er lynhurtig i luften, når den jager efter føde. Den genbruger andres reder, når den yngler, og så har den tilpasset sig og draget nytte af menneskets indgreb i naturen, når det kommer til at finde nye levesteder.

- Oversat kan man sige, at eleverne i Læringshuset har overblik i den problemstilling, de møder, de er dygtige og hurtige til at løse de opgaver, de får, de kan genbruge ting og videreudvikle idéer, når de skal finde løsninger, og så kan de tilpasse sig det foranderlige og højteknologiske samfund, de lever i, forklarer Casper Madsen.

Derudover er der noget symbolsk over fuglen i forbindelse med skolen.

- De får slået hul på skallen, de bliver større og dygtigere, i takt med de bliver ældre, og til sidst flyver de fra reden, når de er klar, tilføjer han.

Regnbuens farver

Regnbuen, som er kendt fra Nærheden og hedelandskabet, indgår også i Læringshusets nye logo.

- I en historisk kosmologi er regnbuen forbindelsen mellem himmel og jord og kan opfattes som en bro, der vogtes og skal passeres. I nyeste tid bruges regnbuen som symbol for fred, mangfoldighed og alternativ kulturform, siger skolelederen.

Læringshuset forventes at stå klar i august 2021 og skal indeholde både daginstitution og skole med cirka 1400 børn i alt. Den skal både huse elever fra den nuværende Hedehusene Skole og Charlotteskolen samt tilflyttere til Nærheden.

arrow Rane Willerslev til lærerne: Lad os sammen turde turde
07. august 2020 kl. 19:49 Opdateret: kl. 14:11
arrow Skole i helt nye rammer: - Vi smider de gamle skoleskemaer ud
07. august 2020 kl. 14:14 Opdateret: kl. 14:10

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?