29. maj 2020
Det er her i det regionale fritidsområde, hvor der tidligere var planer om at opføre et kæmpe vandland og en multiarena, at der nu er spekulationer om, hvorvidt der kunne opføres et nyt nationalstadion.
gallery icon

Se billedserie

Det er her i det regionale fritidsområde, hvor der tidligere var planer om at opføre et kæmpe vandland og en multiarena, at der nu er spekulationer om, hvorvidt der kunne opføres et nyt nationalstadion.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal ny nationalarena ligge i Høje-Taastrup?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal ny nationalarena ligge i Høje-Taastrup?
Taastrup - 23. oktober 2019 kl. 15:31
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup ville umiddelbart være et oplagt sted at placere et nyt nationalstadion, men DBU skal ikke regne med, at kommunen vil poste en masse penge i projektet.

Sådan lyder det fra borgmester Michael Ziegler (K), efter DBU (Dansk Boldspil Union) tirsdag meldte ud, at de ønsker en ny nationalarena med plads til mindst 50.000 tilskuere i 2025.

En oplagt grund

Flere har peget på Høje-Taastrup som det sted i Storkøbenhavn, hvor det ville være nærliggende at placere et nyt kæmpe stadion.

Her tænkes der på grunden i det regionale fritidsområde ved Roskildevej, hvor der tidligere har været planer om at bygge et kæmpe vandland og en multiarena.

Og det er en oplagt grund, lyder det fra Michael Ziegler.

- Hele området er jo udlagt til formålet, og infrastrukturen med både motorvej og kollektiv trafik er på plads. Det er svært at se lignende grunde andre steder i hovedstadsområdet, siger Michael Ziegler.

Ingen løfter om noget

Men selvom grunden måske nok er oplagt, så vil borgmesteren langt fra love, at et kæmpe stadion er på vej til Høje Taastrup.

(C) Copyright Jens Wollesen

- Hvis DBU regner med, at vi som kommune vil poste en masse penge i det, så kommer det ikke til at ske, siger borgmester Michael Ziegler (K) til ideen om at placere en ny nationalarena i Høje-Taastrup. Foto: Jens Wollesen


- Der er rigtig mange ting, der skal undersøges først. Dels er der hele det økonomiske aspekt, for hvis DBU regner med, at vi som kommune vil poste en masse penge i det, så kommer det ikke til at ske. Derudover skal det fungere for de borgere, der allerede bor i kommunen, så vi ville skulle undersøge en masse omkring trafik og støj, før vi kunne gå videre med nogle planer, siger borgmesteren, som dog ikke er afvisende over for muligheden for at få en nationalarena til kommunen.

- Det ville selvfølgelig også medføre en masse gode ting, så vi vil bestemt gerne tale med DBU om, hvorvidt det kunne være en mulighed, siger Michael Ziegler.

Vil ikke opføre nyt

DBU-formand Jesper Møller har dog onsdag meldt ud, at tanken ikke nødvendigvis er at opføre et spritnyt stadion til flere milliarder.

Det skal være bæredygtigt og derfor ikke nødvendigvis bygges op fra bunden.

- Vi tror på, at en bæredygtig løsning er en modernisering af et eksisterende stadion. Det er derfor, vi konkret peger på hovedstadsområdet, hvor der i hvert fald er to muligheder for at modernisere et stadion i 2025 eller efter. Det er Parken eller Brøndby Stadion, fastslår Jesper Møller over for ritzau.

En af de væsentligste årsager til DBU's ambitioner er, at man gerne vil bringe store fodboldoplevelser til Danmark og være vært for kvinde-EM i 2025 og måske også delt vært for kvinde-VM i 2027.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk