1. marts 2021
Mange af kirkerne i Høje-Taastrup og Ishøj streamer gudstjenester på deres hjemmeside eller via Facebook. Her er det Ane Øland Bækgaard i Ishøj Kirke under sidste forårs nedlukning. Foto: Jens Wollesen
Mange af kirkerne i Høje-Taastrup og Ishøj streamer gudstjenester på deres hjemmeside eller via Facebook. Her er det Ane Øland Bækgaard i Ishøj Kirke under sidste forårs nedlukning. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal fremtidens kirke findes på skærmen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal fremtidens kirke findes på skærmen?
Taastrup - 23. februar 2021 kl. 20:03
Af Stina Felby Egerup

Den gentagne nedlukning og efterfølgende restriktioner i samfundet har fået mange til at tænke alternativt, og det har også været tilfældet for de lokale kirker. Ikke mindst streaming af gudstjenester er blevet udbredt, og der er faktisk mange, der følger med.

arrow Læs også: Tid til tanker i kirken

Det fortæller provsten i Høje Taastrup Provsti, Søren Nolsøe.

- Flere søndage har vi oplevet, at der var flere med online end fysisk til stede i kirkerne. Det skyldes sikkert også, at flere er forsigtige med at bevæge sig for meget ud og holder sig hjemme, men vi kan se, at der er en interesse for at følge med, siger han.

Mønstret var det samme ved forårets nedlukning, hvor kirkerne helt måtte lukke dørene. Her var de digitale gudstjeneste et hit, og selvom man nu gerne må komme i kirkerne igen i begrænset omfang, så følger mange stadig med via skærmen.

Men trods den umiddelbare online-succes, så er det ikke sikkert, at kirkerne vil fortsætte tilbuddet med live-streaming, når samfundet igen vender tilbage til normalen.

Der mangler nemlig den åndelige dimension, ligesom fællesskabet i kirken er svært at genskabe gennem skærmen.

- Det er bare ikke det samme. Det så vi også efter forårets nedlukning, hvor mange havde fulgt med via live-streaming, men de vendte tilbage til kirken, da den åbnede igen. Det er det, folk allerhelst vil, siger Søren Nolsøe.

Og så er der også hele den tekniske del, for det kræver noget at få lyd og billede ud til kirkegængerne på den anden side af skærmen.

- Man er nødt til at sikre en ordentlig lyd, ellers kan det være lige meget. Så det er ikke bare at sætte en mobiltelefon på, for man er nødt til at have en mikrofon og må trække nogle kabler, forklarer Søren Nolsøe.

Ideen har dog været oppe at vende hos præsterne, fortæller han.

- Vi har talt om, hvorvidt vi skal fortsætte med at streame gudstjenesterne. Men jeg tror, vi lige vil se, om interessen varer ved, efter kirkerne genåbner fuldt ud, siger Søren Nolsøe.

arrow Nyt tilbud: Få en rolig stund i kirken
02. februar 2021 kl. 12:04 Opdateret: kl. 15:37

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?