21. juni 2021
En god kontorstol er et must. Denne her, hvor det også er muligt at sidde omvendt, er rigtig god, påpeger fysioterapeut Janne Kock. Foto: PR
En god kontorstol er et must. Denne her, hvor det også er muligt at sidde omvendt, er rigtig god, påpeger fysioterapeut Janne Kock. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sid ordentligt på hjemmearbejdspladsen - men lad være at sidde stille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sid ordentligt på hjemmearbejdspladsen - men lad være at sidde stille
Taastrup - 22. februar 2021 kl. 16:36

Det er ikke altid de bedste stilinger, man får sat sig i, når arbejdsdagen skal foregå hjemme i privaten.

arrow Læs også: Fem gode øvelser til din daglige gåtur

Sammen med fysioterapeut Janne Kock fra Høje-Tåstrup Fysioterapi i City2 har Høje-Taastrup Erhvervsforum derfor udgivet en video med råd om, hvordan man indretter sin arbejdsplads på en måde, der skåner kroppen mest muligt. Om det så er hjemme ved spisebordet eller på kontoret.

- Vi er jo i en tid, hvor mange må arbejde hjemmefra. Det kan give nogle udfordringer med, hvordan arbejdspladsen indrettes. At sidde med den bærbare på spisebordet hele dagen er ikke det mest hensigtsmæssige. Men ofte kan tingene løses ret nemt, hvilket fremgår af videoen, fortæller Ulrik Larsen, sekretær i Erhvervsforum.

Det handler blandt andet om at bevæge sig jævnligt, fortæller Janne Kock.

- Forkerte arbejdsstillinger kan give alvorlige skader i muskler og led. Det er også vigtigt, at du bevæger dig, mens du arbejder, så blodcirkulationen holdes i gang. Heldigvis er der mange hjælpehjælper, for eksempel en RollerMouse i stedet for en almindelig pc-mus, og en fodskammel, så man kan skifte fodstilling, siger hun.

En god kontorstol og hæve/sænkebord er også store plusser, men på hjemmearbejdspladsen er udfordringen måske, at man ikke har de fornødne redskaber til rådighed. Derfor er det endnu vigtigere, at man i det mindste sørger for at sidde korrekt i forhold til skærm, tastatur og mus, så nakke, hænder og albue belastes mindst muligt.

Fysioterapeuten og Erhvervsforum har lavet en video, hvor de giver gode råd til, hvordan du indretter din arbejdsplads.

Den viser eksempler på forkerte og korrekte arbejdsstillinger. Der er også nogle træningsøvelser, som er nemme og hurtige at udføre.

- Afveksling er det allervigtigste. Det er helt OK lige at lægge sig på sofaen og læse nogle papirer igennem, så kroppen kommer i en anden position. Den bedste arbejdsstilling er altid den næste, siger Janne Kock.

Videoen kan ses på Erhvervsforums hjemmeside www.hteforum.dk - eller lige her:

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?