15. august 2020
Hvis du har lyst til at glæde andre i julen, er her en liste med inspiration. Foto: Kasper Ellesøe
Hvis du har lyst til at glæde andre i julen, er her en liste med inspiration. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks ting du kan gøre for andre i julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks ting du kan gøre for andre i julen
Taastrup - 11. december 2019 kl. 17:21
Af Freja Czajkowski
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

December er for mange en dejlig tid, hvor hygge med sine nærmeste er i fokus. Men det er ikke alle, som har de sammen midler og muligheder, og det kommer særligt til udtryk i julen.

Men hvad enten du har en skilling eller måske noget brugt legetøj tilovers, kan du være med til at skabe en god jul for andre. Herunder er en liste med seks ideer. Listen er langt fra udtømmelig, men den kan give inspiration til, hvad man kan gøre for andre til hjerternes fest.

1. Ønsketræet

I City2 står et stort juletræ fyldt med ønsker. Bag ønskerne gemmer der sig børn fra familier med begrænsede midler. Man kan vælge et ønske fra træet og få det til at gå i opfyldelse. Man køber selv gaven, som har en værdi på mellem 100 og 200 kroner, pakker den ind og afleverer den i Kids Coolshop i City2. Så skal julemanden nok få gaverne ud til børnene. Man kan opfylde ønsker ind til den 16. december klokken 16.

Ønsketræet er et samarbejde mellem Taastrup Rotary Klub, Røde Kors, City2, Mødrehjælpen, Pangæa, Taastrup Krisecenter og Kids Coolshop.

Læs mere her.

2. Åben dit hjem i julen

Det er ikke alle, som har nogen at holde jul med. På hjemmesiden www.boblberg.dk/julevenner kan man melde sig som julevært, hvis man har lyst til at åbne døren og møde nye mennesker. Man kan beskrive, hvilken slags jul man holder og skrive, hvor mange gæster der er plads til.

Initiativet er et samarbejde mellem Boblberg, som er en hjemmeside, hvor man hele året kan skabe kontakt til andre, og Røde Kors.

3. Doner legetøj i Ikea

Hvis man alligevel er i Ikea i Taastrup for at købe en julegave eller ekstra tallerkener til julebordet, kan man købe et tøjdyr med, og donere det til Familiens Hus i Taastrup.

Du kan læse om initiativet her.

4. Doner legetøj eller tøj via Facebook

På Facebook finder der flere grupper, som formidler gaver fra en familie til en anden. Så har du noget legetøj og tøj til overs, kan det skabe glæde hos andre. Du kan blandt andet give julehjælp her.

5. Julemærker

Siden 1904 har man hvert år kunnet købe Julemærket og støtte udsatte børn i Danmark. Selvom vi sender færre og færre breve, kan man stadig købe Julemærket, som hvert år har et nyt design.

Julemærket kan købes online, men findes også i butikker som Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Meny, Føtex, Bog & Ide, Kop & Kande og på posthuse.

6. Støt med penge

Det er også altid muligt at støtte med en skilling. Om det er 50 kroner eller 500, alt hjælper i en tid, hvor alle ikke har råd til at holde jul. Her er nogle af de organisationer, som sørger for julehjælp:

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk