21. januar 2020
Her er det Oliver Wulff Rasmussen, der besejrer Gustav Hauge fra Roskilde i kampen om bronze. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Her er det Oliver Wulff Rasmussen, der besejrer Gustav Hauge fra Roskilde i kampen om bronze. Foto: Privat
Foto: Kurir
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks medaljer til fægterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks medaljer til fægterne
Taastrup - 24. marts 2017 kl. 16:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Taastrup Fægteklub vinder klubbens første Danske Mesterskab.

Medaljeregn over Taastrup Fægteklub med 1 guld, 3 sølv og 2 bronze-medaljer.

I sidste weekend skulle de unge fægtere fra Taastrup til klubbens andet Danske Mesterskab, men det var kun Oliver Wulff Rasmussen, der havde erfaring fra det første år.

Fem fægtere stillede til start. Fra Dreng-Pige var det Johan Hammerup, mens miniorerne fra yngste årgang stillede med Sana Ahmed Zeb, Ida Hansen, Niki Cramer og Oliver Wulff Rasmussen.

Johan, der er ved at få en god rutine, vandt tre sejre i puljen, hvorefter han var klar til udslagning. I ottende-delsfinalerne sikrede Johan sig en solid 15-11 sejr, inden han desværre måtte se sig besejret i kvartfinalen. Men Johan viser konstant fremgang, og det bliver spændende at se, om han skal blive den første Taastrup-fægter, der skal få DM medaljer i de ældre kadetårgange.

Niki Cramer og Oliver Wulff Rasmussen vandt begge deres puljer med henholdsvis tre - og fire sejre, mens Ida Hansen også imponerede med fire sejre, hvilket dog kun rakte til puljens anden plads. Sana Ahmed Zeb, som er klubbens yngste deltager, mangler fortsat rutine, men fik scoret mange flotte touché mod langt ældre deltagere.

Efter indledende runde blev fægterne delt op i drenge og piger. Og Sana kunne glæde sig over oprejsning, da hun efter at have tabt semifinalen til Ida blev den første Taastrup-fægter til at vinde en individuel DM medalje.

I finalen blev Ida besejret af Xianglian Liu med hele 10-2.

- Ida, er normalt en dygtigere fægter end Hellerup-fægteren. Hun lod sig dog påvirke af stemningen, så det blev en fortjent sølvmedalje til Ida Hansen. Niki Cramer mødte i kvartfinalen Rafaelle Giugno, der havde skuffet fælt i indledende runder, men mod Niki fandt den rutinerede Hellerupdreng desværre niveauet og slog overbevisende Niki 10-4, siger Jørgen Wulff Rasmussen, der er en af fædrene i Taastrup Fægteklub

Oliver Wulff Rasmussen mødte i kvartfinalen ungarske Maté Lacko, som han besejrede overbevisende 10-3. I semifinalen mødte Oliver Hellerupfægteren Rafaelle og i en tæt kamp viste Oliver taktiske evner, der opvejede Rafaelles store erfaring. Den dobbelte danske mester i Fleuret måtte se sig besejret 10-8 af Olivers skiftende taktik.

I finalen mødte Oliver sin gamle ven og modstander Johannes Andersson. I en kamp, hvor de to hele tiden skiftedes til at have overtaget fulgtes de ad til 8-8, hvorefter Johannes med 2 touché kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret. Men en flot sølvmedalje til Oliver.

Umiddelbart inden sin semifinale blev Oliver Wulff Rasmussen bedt om at gøre sig klar til finalen i sabelfægtning, hvor han efter ni måneders intensiv sabeltræning med langt ældre fægtere i Roskilde var storfavorit mod Bob Berg fra Slagelse. Det viste sig, at Oliver var for stor en mundfuld for Bob og han sikrede en sikker sejr på 10-2 og dermed den første DM titel til Taastrup.

Ida, Niki og Oliver stillede også op i holdturneringen, hvor de i semifinalen mødte naboerne fra Albertslund. De sikrede sig en forholdsvis sikker sejr på 36-29. I finalen mødte Taastrup-fægterne Vordingborg, hvor kampen bølgede frem og tilbage. På trods af, at Oliver i sidste kamp indhentede en fire points føring til Vordingborg, måtte de tre musketerer nøjes med sølvet.

Niki og Oliver udfordrede skæbnen og stillede søndag op i aldersklassen over dem selv. Det viste sig hurtigt, at den største udfordring var de 12-årige drenges lange arme, mens de to Taastrup-drenges fægtekundskaber matchede de store drenges kundskaber. Begge drenge led et 15-14 nederlag - Oliver i 8. dels finalen, mens Niki nåede kvartfinalen.

Oliver forsøgte sig også med held i sabel for de 12-årige puslinge og her kom hans taktiske evner til sin ret, da han i kvartfinalen besejrede Gustav Hauge fra Roskilde med 15-14 ved at kombinere sine kårdeegenskaber med et par smarte fif stjålet fra ældre fægtere. I semifinalen var han chanceløs mod den senere vinder Frederik Troen fra Roskilde. Men en tredjeplads og fire DM medaljer til Oliver og seks medaljer i alt til Taastrup Fægteklub.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk