7. maj 2021
Den nye bro skulle være åbnet på søndag med broløb og åbningsfest, men det blev aflyst på grund af coronaudbruddet. I stedet blev broen åbnet i relativ stilhed i morges, så nu er det blevet meget nemmere at komme fra Nærheden til Hedehusene. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Den nye bro skulle være åbnet på søndag med broløb og åbningsfest, men det blev aflyst på grund af coronaudbruddet. I stedet blev broen åbnet i relativ stilhed i morges, så nu er det blevet meget nemmere at komme fra Nærheden til Hedehusene. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video: Så åbnede den nye bro - men festen udeblev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video: Så åbnede den nye bro - men festen udeblev
Taastrup - 27. marts 2020 kl. 11:49
Af Stina Felby Egerup og Kasper Ellesøe

Det skulle have fejret med broløb og stor festivitas, at den nye bro mellem Hedehusene og den nye bydel Nærheden åbnede for trafik. Men så kom corona buldrende ind over verden, og den store åbningsfest på søndag blev aflyst.

arrow Læs også: Ny bro lukker midlertidigt

Derfor var det i lidt mere stilhed, at broen i dag blev åbnet for både gående, cykler og biler. Åbningen var egentlig annonceret til klokken 10.00, men allerede klokken 8.00 satte borgmester Michael Ziegler (K) gang i den officielle åbning, da han i sin bil klippede en rød snor og kørte over broen. Seancen blev livestreamet på kommunens hjemmeside, hvor borgmesteren også holdt en lille tale.

- Broen er vigtig og skal binde Nærheden og Hedehusene sammen. Den skal sørge for, at Nærheden ikke er en isoleret bydel, men bliver en integreret del af Hedehusene. Broen skal sikre, at det bliver nemt for dem, der bor i Nærheden, at komme til forretningslivet ved Hovedgaden, og den skal gøre det nemt for de 'oprindelige' borgere i Hedehusene at komme til Nærheden, springcentret og det nye Læringshus, som åbner næste år, sagde borgmesteren til kameraet, inden han kørte en tur over broen.

Kan skabe forretningsliv

En af de første borgere, der gik en tur over broen fredag formiddag var Annette Karlsson fra Hedehusene.

Hun er glad for broen, som binder Nærheden sammen med Hedehusene.

- Så bliver det jo en stor by, og forhåbentlig kan det give noget mere forretningsliv til byen. Og jeg tror også, det gør vore by mere attraktiv. Vi er jo også en stationsby og har kun 25 minutter til København med toget, siger Annette Karlsson og fortsætter.

Fakta
  • Broen er en skråstagsbro, hvilket betyder, at brodækket hænger i kabler fra en pylon.


  • Brodækkets længde er 42 m., og bredden er 17 m. Pylonens højde er 28 m.

  • Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S har samarbejdet om at opføre den nye bro.

  • Arkitekt: DISSING+WEITLING.

  • Hovedentreprenør: Jorton. Stål: Valmont sm. Jord og vej: MJ Eriksson.

  • Rådgiver: COWI.

- Og jeg synes også, den er flot, siger hun inden hun går videre på sin gåtur.

Fart på udviklingen

Nærheden vokser i disse år for alvor frem - knap 500 beboere er allerede flyttet ind, og med mange nye byggerier i gang bliver der i de kommende år plads til omkring 6500 borgere. Dermed kommer hele Hedehusene op på over 18.000 indbyggere.

- Der sker rigtig meget i Nærheden, og i løbet af det næste års tid kommer der et stort rykind af nye beboere. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne åbne den bro, der skal gøre hverdagen lidt nemmere for beboerne i Nærheden og for dem, der har et ærinde i området, siger direktør i NærHeden P/S, Ole Møller.

Markant vartegn

Udviklingen af Nærheden varetages af byudviklingsselskabet NærHeden P/S, som ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg.

- Nærheden skal være et eksempel på fremtidens bæredygtige forstad, og derfor er det vigtigt, at der kommer infrastruktur og byrum af høj kvalitet. Åbningen af broen markerer endnu et stort skridt i den spændende udvikling, som området er inde i. Nu er Nærheden og Hedehusene ikke to byområder, men ét, siger Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg.

arrow Så åbner broen - men festen er aflyst
26. marts 2020 kl. 11:34 Opdateret: kl. 11:18
arrow Så sker det: Ny bro indvies med broløb
21. februar 2020 kl. 09:54 Opdateret: kl. 09:54
arrow Se billederne: 28 meter høj bro-pylon kom på plads
17. november 2019 kl. 15:17 Opdateret: kl. 16:13

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?