30. maj 2020
Kaj Borchert er født i Tyskland den 13. december 1944 i slutningen af Anden Verdenskrig. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Kaj Borchert er født i Tyskland den 13. december 1944 i slutningen af Anden Verdenskrig. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video: Farverige Kaj på 74 år har sin egen Youtube-kanal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video: Farverige Kaj på 74 år har sin egen Youtube-kanal
Opdateret 19. marts 2019 kl. 13:03
Taastrup - 19. marts 2019 kl. 12:37
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle pensionister bruger tiden på banko og frivilligt arbejde og nyder generelt bare livet. Det sidste gør 74-årige Kaj Borchert også, men han arbejder fortsat en smule og så har han sin egen Youtube-kanal.

Den bedrift er der nok ikke mange, der kan leve op til, men en af dem, der kan, er Kaj Borchert fra Taastrup.

På flere end 25 videoer på »Kajs Kanal«, underviser Kaj Borchert i tysk grammatik, og hans udtalte mål er, at alle elever fra 5. klasse til 3.g skal vide, at tysk slet ikke er så svært, som de tror.

Og indtil videre går det godt med at komme ud med budskabet for Kaj Borchert, der har været i masser af medier som Go' Aften Danmark, Familie Journalen og TV 2 Lorry. Sidstnævnte lavede en video, som er set flere end 350.000 gange, og der er derfor masser af mennesker, der kender til Kaj og hans Youtube-kanal.

- Det er jo sindssygt, at det er gået sådan. Det gik så hurtigt, og jeg havde aldrig drømt om, at det kom så langt ud. Det er helt vildt, siger han.

Medieomtalen trives han med, og han har tid til det, mens han arbejder som tysklærer otte timer om ugen på Dragør Skole, hvor han i mange år var skoleinspektør.

Og han har ikke tænkt sig at stoppe.

- Nu er jeg nødt til at gå all the way. Alle elever i Danmark skal lære, at tysk ikke behøver at være så svært. Så nu går jeg hele vejen med det, siger Kaj Borchert og fortæller, at det måske allerede har taget lidt overhånd.

- Men min kone Dorte. Hun er lidt træt. En dag gik vi på gaden, og der var en der spurgte, om det var mig fra tv. Der blev min kone livstræt. Men for mig er det fedt. Jeg synes, det er fantastisk. Mediestar, kalder jeg mig. Jeg er blevet grebet af det, fordi jeg også opdagede, at jeg var god til at lave de her videoer til alle de børn, der sveder over tysk. Så nu går jeg all in, siger Kaj Borchert, der mødte Dorte, da han var hendes tysklærer og 28 år gammel, mens hun var 16-17 år.

I videoerne, som laves med lærerkollegaen Bettina, er Kaj på og fortæller levende om noget, som ellers lyder kedeligt. Hans elever kalder ham genial og synes, det er sejt, at han har sin egen Youtube-kanal.

- Jeg har været sådan hele mit liv. Se mig, her er jeg. Jeg har været den, der underholder og altid været meget udadvent. Jeg kan godt lide at være på, men der skal være en mening med det, og der skal være nogen, der er glade for det, jeg laver, siger Kaj Borchert, der har boet i Taastrup i 44 år.

At Kaj Borchert er åben og trives med at være den, man kigger på, kommer også til udtryk i hans tøjstil. Trøjen matcher med hans sko og hans urremme.

- Jeg har altid gået i farvet tøj, det indrømmer jeg. Men at det matcher er lidt en joke. Jeg kom til at sige til nogle elever, at jeg altid matcher min trøje, mine sko og min rem til mit apple Watch. Så nu kommer eleverne hen og tjekker, om det nu også passer i dag, og så jeg er jo nødt til at sørge for, at det matcher, selvom mange nok tænker, at »ham der, han er ikke normal«, siger Kaj Borchert.

Men at skille sig ud og gøre, noget som måske ikke følger normen har altid ligget til de 74-årige youtuber. I 1983 han og familien at sælge huset og rejse et år rundt i Europa i Campingvogn.

- Det var jo bare mursten. Vi købte en campingvogn og tog af sted i et år, og det er bedste, vi nogensinde har gjort. Vi levede på bare 9 m2 i et år, så jeg er ikke bange for en skid og kaster mig gerne ud i ting. Og nu har jeg kastet mig ud i det her, og vi skal bare lægge en masse videoer ud, og så ligger det der jo for evigt. Jeg er 74 år, og jeg synes, det er sjovt. Det er mit liv at undervise. Mange har et forfærdeligt forhold til tysk, og hvis jeg kan hjælpe, er det fedt, siger Kaj Borchert, der ser sig selv som heldig, fordi han som 74-årig kan være så aktiv og lave de ting, som han gør.

- Jeg er heldig at være frisk, og jeg har en frisk hjerne. Jeg gider og jeg vil. Og jeg kan lige så godt lavet noget, jeg kan finde ud af og lide. Min kone arbejder stadig, så jeg ville bare være alene hjemme, siger Kaj Borchert.

Se videoen nedenfor, hvor Kaj Borchert giver en smagsprøve på, hvordan han underviser på sin Youtube-kanal.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk