20. januar 2019
Jens Bjerge (forrest), der er formand for Hedehusene Idrætscenter, er godt tilfreds med, at Springcenter Nærheden kom til at ligge i den nye bydel. - Det er et held at Springcentret kom til at ligge her, siger Jens Bjerge, der er glad for den moderne bygning og dets materialer samt for det antal gange, at Springcentret er blevet nævnt alene på den baggrund, at det er den første færdige bygning i Nærheden.
gallery icon

Se billedserie

Jens Bjerge (forrest), der er formand for Hedehusene Idrætscenter, er godt tilfreds med, at Springcenter Nærheden kom til at ligge i den nye bydel. - Det er et held at Springcentret kom til at ligge her, siger Jens Bjerge, der er glad for den moderne bygning og dets materialer samt for det antal gange, at Springcentret er blevet nævnt alene på den baggrund, at det er den første færdige bygning i Nærheden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Springcentrets tårn giver unik udsigt over Nærheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Springcentrets tårn giver unik udsigt over Nærheden
Taastrup - 21. juli 2018 kl. 15:18
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fuldt udsyn flere kilometer væk og 360 grader rundt om Springcenter Nærheden oppe fra platformen i det 16 meter høje tårn. Netop Springcentret og dets tårn har nu i halvandet år stået færdigt, og er derfor den nye bydels første færdige bygning.

Tårnet som udkigspost giver en særlig mulighed for at følge med i, hvordan Nærheden stille og roligt vokser frem og også at det ikke bliver en isoleret bydel, men tværtimod en bydel med mange adgange til det øvrige Hedehusene gennem stier, bro og veje.

Alle interesserede har adgang til tårnet året rundt, for døren dertil er ulåst i dagtimerne.

Men indtil nu er det i langt højere grad selve Springcentret, der har tiltrukket brugere og derfor bliver hyppigt anvendt. Knap så brugt er tårnet, der også kan anvendes som klatretårn og til rapelling - hvis man altså har det rette sikkerhedsudstyr med.

Det fortæller Jens Bjerge, formand for Hedehusene Idrætscenter (HIC), der driver Springcentret i Nærheden, og Mikael Horstmann, der arbejder med den daglige tekniske drift i Springcentret.

- Til at begynde med var vi bange for, at folk ville komme alvorligt til skade, hvis de forsøgte at kravle op ad klatrevæggen uden på tårnet uden sikkerhedsudstyr. Men så fortalte det firma, der har bygget tårnet, at man maksimalt kan klatre to meter op uden udstyr, siger Mikael Horstmann.

Fuldt booket

Det er ikke færre end fem lokale gymnastikforeninger, fordelt med to fra Hedehusene, to fra Taastrup og en fra Sengeløse, der er de daglige og flittige brugere af Springcenter Nærheden.

- Mellem klokken 16 og 23 er her fuldt booket i hverdagen, fortæller Mikael Horstmann.

Selv den 24. december 2017 var Springcentret i brug af gymnaster, der velvilligt trænede.

Op til otte hold gymnaster kan benytte springsalen i stueetagen på én gang, og ofte roterer holdene efter lidt tid, så man fordeler sig på skift ud på madrasser, trampoliner og pommesfrites grav.

Dertil kommer to rytmesale på førstesalen, der ved at fjerne en foldevæg kan blive til én stor sal.

- Springgymnastik er blevet så stor en konkurrencesport, at man er nødt til at have faciliteterne til det. Og så bliver man så glad i låget af at komme herhen. Her er så lyst og åbent. Det er fantastisk, siger Jens Bjerge, da han ser på bygningen og dens moderne byggestil med mange væg-store vinduer.

-Vi har ganske enkelt ikke haft behov for at gøre opmærksom på os selv. Men hvis man vil, er det bare om at gå i gang med at idéudvikle på brugen af Springcentret i de timer, hvor det ikke bliver brugt af gymnastikforeningerne, siger Jens Bjerge.

- Skolerne og daginstitutionerne er begyndt at bruge det lidt. Men det kræver frem for alt en uddannet instruktør, der skal følge med brugerne rundt og sørge for, at udstyret bliver brugt korrekt på grund af sikkerheden, tilføjer han.

Derudover har Springcentret også været brugt af efterskoler og til møder.

- Men tårnet har vi ikke rigtig fået i gang endnu, siger Jens Bjerge med henvisning til, at der ikke er særlig mange, der bruger det som klatretårn eller til rapelling.

- Der er dog en del ældre mennesker, der går op i tårnet på morgenruten rundt i området, så de kan følge byggeriet, siger Mikael Horstmann.

Udsigten rundt

Oppe fra platformen i tårnet er der mod syd udsigt til skibakken i Hedeland ude i horisonten. Bakken er ret tydelig, selvom den ligger et stykke væk.

Drejer man blikket rundt mod højre, ser man både toppen af affaldsanlægget i Roskilde, den tidligere kaffesurrogatfabrik på Hovedgaden i Hedehusene og Fløng Kirkes hvidkalkede tårn.

Arealet hvor Hedehus-Teglværket og Spæncom engang lå syd for jernbanesporrene, Charlottekvarteret samt en stor del af Hedehusene by gemmer sig bag høje træer og buske. Men tæt på tårnet, er der frit udsyn over det areal, hvor Nærhedens skole kommer til at ligge, ligesom de allerede byggede lejligheder og rækkehuse i Nærheden er nemme at få øje på som naboer til Springcentret.

Som kontrast til byggeriet er der mod øst stadig mark og natur og mod sydøst ligger Sejlbjerg Mose.

Man finder døren til Springcentrets tårn mellem den officielle indgang til Springcentret og den orange klatrevæg, der snor sig op ad tårnet. Man går ad trapper indvendigt i tårnet hele vejen op.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk