23. oktober 2019
Projektleder hos MT Højgaard Jesse Pörzgen viser rundt på byggepladsen, hvor rækkehusene i boligprojektet »Gaardhaverne« er ved at blive opført. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Projektleder hos MT Højgaard Jesse Pörzgen viser rundt på byggepladsen, hvor rækkehusene i boligprojektet »Gaardhaverne« er ved at blive opført. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nye boliger tager form og fællesskaber bliver skabt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nye boliger tager form og fællesskaber bliver skabt
Taastrup - 25. marts 2019 kl. 21:49
Af AF Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der fuld gang i gravearbejdet i området ved Skjeberg Allé, hvor boligprojektet »Gaardhaverne« er ved at blive opført. I de seneste uger er 17 svanemærkede rækkehuse fra Scandi Byg, som indgår i første etape af projektet, blevet leveret og monteret på grunden, efter de er stort set færdigproduceret i en fabrikshal.

arrow Læs også: Udvider byggeri med 14 svanemærkede rækkehuse

De næste måneder går med at tætne rækkehusene, lave tag og facader. Indenfor er rækkehusene malet, gulvet er lagt og køkkenet sat op, så det er blot trappen og teknikken, der skal færdiggøres. Og så skal udeområderne anlægges. Den 15. december kan projektleder Jesse Pörzgen fra MT Højgaard overrække nøglerne til de nye beboere.

- Vi er i god tid, og tidsplanen holder, så medmindre der sker noget uforudsigeligt, vil første etape være klar til december, siger Jesse Pörzgen

Det er MT Højgaard, der har udviklet projektet, mens Scandibyg, som er datterselskab af MT Højgaard, er entreprænør. Anden etape, der består af 21 rækkehuse, vil efter planen stå klar i begyndelsen af 2020, fortæller Jesse Pörzgen.

Jesse Pörzgen har store forventninger til »Gaardhaverne«, som kommer til at ligge i nærheden af den nye bydel Høje-Taastrup C.

- Vores forventning er at være med til at give et frisk pust og forny Høje Taastrup, så folk får et nyt syn på området, hvor der før har været gule mursten og store bygninger, siger Jesse Pörzgen og fortsætter.

- Vi bygger ikke boliger, men fællesskaber, hvor naboer smiler og hilser på hinanden. Det er vores fornemmelse, at det er, hvad folk vil have. Der skal være en samhørighed mellem folk i stedet for en anonym bylivsidentitet, siger Jesse Pörzgen.

I hele området, som lokalplanen dækker, opføres der udover rækkehuse også etagebyggeri og ældreboliger, og det bliver en blanding af lejeboliger og ejerboliger.

- Her er alle familiesegmenter og aldersgrupper repræsenteret, og vi ønske skabe et boligområde, hvor folk mødes, og børnene leger sammen på de forskellige områder. Vi vil knytte områderne sammen, så de bliver tæt forbundet med blandt andet mindre kvarterspladser samt en større bydelsplads og boldbane i midten af området, siger Jesse Pörzgen

Området som ligger i Høje Taastrup C får tæt tilknytning til resten af bydelen, der udvikles de kommende år. MT Højgaard har ejet jorden i mange år, men at der først bliver bygget nu, skyldes den udvikling, der sker i området.

- Tidspunktet har været rigtigt. Høje Taastrup er under udvikling og et attraktivt område, så vi fik en fornyet mulighed for at udvikle området på grundene. Og nu har muligheden budt sig for at udnytte de tanker og det potentiale, som Høje-Taastrup Kommune har med blandt andet gode trafikale forbindelser, siger Jesse Pörzgen.

De helt nye rækkehuse i projektet »Gaardhaverne« er nogle af de første rækkehuse i Danmark, der er svanemærkede.

- Mange kender det fra deres produkter i supermarkedet, men det er nyt i byggebranchen, siger Jesse Pörzgen.

For at en bolig kan blive svanemærket skal der benyttes bæredygtigt træ, der er certificeret, ligesom byggematerialerne ikke må være sundhedsskadelige. Derudover stiller sådan en mærkning også krav til, at indeklimaet skal være sundt med dagslys og god ventilation.

- At man ikke bruger sundhedsskadelige materialer betyder også, at de håndværkere, der bygger husene, ikke kommer i kontakt med dem, siger Jesse Pörzgen.

Der er stadig boliger til salg i projektet. Man kan læse mere om rækkehusene på www.gaardhaverne.dk

arrow Hejsegilde på 38 nye boliger
26. juni 2019 kl. 13:58 Opdateret: kl. 13:08

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk