21. maj 2019
ESport betyder en hel del for pædagog Frederik Poppelvig, der til daglig er en af flere game coaches i eSports-foreningen FKE Vikings i Fløng. I øjeblikket er han underviser på et Aktiv Sommer-hold, der stifter bekendtskab med eSport.
gallery icon

Se billedserie

ESport betyder en hel del for pædagog Frederik Poppelvig, der til daglig er en af flere game coaches i eSports-foreningen FKE Vikings i Fløng. I øjeblikket er han underviser på et Aktiv Sommer-hold, der stifter bekendtskab med eSport.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Mødes om strategi og legender i ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Mødes om strategi og legender i ferien
Taastrup - 23. juli 2018 kl. 07:57
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forskellen på gaming og eSport er en af de første øjenåbnere, der møder de drenge, som er dukket op på FK Engvadgård i Fløng for at dyrke eSport en uge af deres sommerferie.

Det fortæller underviser og pædagog Frederik Poppelvig, der til daglig også er game coach for eSports-holdet FKE Vikings fra Fløng.

To sommerferieuger i træk bliver eSport udbudt som Aktiv Sommer-tilbud til kommunens skolebørn, og det er så populært, at der er venteliste.

Udefra set skulle man tro, at gaming og eSport er det samme. Men forskellen er, at gaming foregår, når man sidder derhjemme og spiller computerspil, mens eSport er computerspil på etablerede hold, hvor der også bruges meget tid på at analysere ens spil, taktik og metoder.

Derudover bliver der til eSport fokuseret på, hvordan man præsterer bedst ved tastaturet. Det gør man blandt andet ved lidt afveksling fra selve spillet.

Af samme årsag bliver de drenge, der dyrker eSport i sommerferien, taget med udenfor, hvor de får en skærmpause med små lege og såkaldte brain breaks, der består af eksempelvis 'tab i sten, saks, papir'.

Første gang med LOL
De første par dage har de deltagende drenge spillet et spil, de kender hjemmefra, nemlig Counter Strike, også kaldet CS:GO.

Men det viser sig, at på Frederik Poppelvigs hold af deltagere er der kun en enkelt, der før har spillet League Of Legends - i computerterminologi kaldet LOL. Det giver underviseren en fin mulighed for at få alle med, da det ellers er ret tydeligt, hvem der er den bedste spiller i eSport. Det handler ganske enkelt om erfaring.

- Det er heldigt, at jeg har næsten et helt hold nybegyndere i League Of Legends, for så er de på samme niveau allesammen fra start, siger Frederik Poppelvig.

Selvom det er svært at komme op på samme niveau som et rigtigt eSports-hold på blot en uge, så får drengene alligevel en fornemmelse for det med at konkurrere og hjælpes ad, når de spiller en stribe småspil og laver konkurrencer mod hinanden.

Aldrig færdig med et spil
Selv er Frederik Poppelvig også godt fanget af eSport.

- Det er alt, der er fedt ved det. Det er taktikken omkring de forskellige spil. For andre er det »bare« computerspil, men til eSport dykker man ned i tingene, og på den måde bliver det helt nye spil, fordi man går i dybden. Du bliver aldrig færdig, og man kan altid udvikle sig på alle mulige aspekter, lyder det fra Frederik Poppelvig.

Han er meget bevidst om at holde fast i eSportens udgangspunkt.

- Som underviser er det vigtigt at forstå og huske, hvor spillet kommer fra. Hele eSporten kommer fra drengeneværelset.

Og når drenegene alligevel sidder og spiller computer derhjemme, hvorfor så ikke gøre dem bedre til det? Samtidig er det også vigtigt at vi får ændret kulturen omkring computerspil, så det ikke er ensbetydende med cola, chips og slik. Drengene kan sagtens ændre det, de propper i hovedet, siger Frederik Poppelvig.

FKE Vikings, der til daglig træner i FK Engvadgårds regi, startede op som eSports-forening i 2016.

I hjørnet står en stor sølvfarvet pokal, der vidner om en af de foreløbige præstationer, som det lokale eSports-hold indtil videre har præsteret.

I starten af maj i år har et af deres hold nemlig vundet ungmesterskabet i Yousee eSportsligaen, og her fulgte der en pokal med sejren. Samtidig kvalificerede de sig til Danmarksmesterskaberne, hvor det endte med en andenplads i slutningen af maj.

Udover i FK Engvadgård, bliver der til dagligt også dyrket eSport i Høje-Taastrups fritidsklubber Basen og Trillingeklubben.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk