16. januar 2019
Udviklingsminster Ulla Tørnæs (V) var på besøg i Handicaporganisationernes Hus, hvor hun hører om udviklingsarbejde. Foto: Signe Daugaard
gallery icon

Se billedserie

Udviklingsminster Ulla Tørnæs (V) var på besøg i Handicaporganisationernes Hus, hvor hun hører om udviklingsarbejde. Foto: Signe Daugaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Minister på besøg roser handicapbevægelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Minister på besøg roser handicapbevægelsen
Taastrup - 09. maj 2018 kl. 15:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) var i denne uge på besøg i Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup Kommune for at høre om handicapbevægelsens udviklingsarbejde, efter Danske Handicaporganisationer havde inviteret hende.

Den danske handicapbevægelse har en lang og stærk tradition for at engagere sig i udviklingssamarbejdet gennem finansiering fra Handicappuljen i Danske Handicaporganisationer.

Under ministerens besøg delte et par af de udviklingsaktive organisationer i Handicappuljen resultater fra deres arbejde, og udviklingsministeren hørte blandt andet Thomas Arpe, der er frivillig i Spastikerforeningen, fortælle om samarbejdet med søsterorganisationen i Uganda.

I fællesskab har de opnået en officiel anerkendelse fra den ugandiske regering af, at spastisk lammelse (eller cerebral parese) faktisk er et handicap. Det gør en enorm forskel for de mennesker, der lever med cerebral parese i Uganda.

Thomas Arpe fortalte dog, at der stadig er meget at arbejde med, før spastikere i Uganda kan opnå lige muligheder og rettigheder som andre.

Ulla Tørnæs blev ved besøget både imponeret og inspireret af, hvordan handicapbevægelsen formår at omsætte et stærkt folkeligt engagement til meningsfulde resultater gennem Handicappuljen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk