13. juli 2020
En gengivelse af den Amerikanske Borgerkrig finder sted i Hedeland den 25. maj, og publikum er velkommen til at kigge forbi.
gallery icon

Se billedserie

En gengivelse af den Amerikanske Borgerkrig finder sted i Hedeland den 25. maj, og publikum er velkommen til at kigge forbi.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Krig bryder ud i Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Krig bryder ud i Hedeland
Opdateret 22. maj 2019 kl. 13:50
Taastrup - 22. maj 2019 kl. 13:43
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Igen i år bryder der krig ud i Hedeland, når to foreninger, der formidler den Amerikanske Borgerkrig afholder et åbent event, hvor de gengiver scener og slag fra krigen og lever som den gang med historisk korrekt lejrliv og socialt samvær

Det er foreningerne American Civil War Reenactors of Denmark (ACWRoD) og Blue&Gray, der afholder eventet, der i år genopfører »Det første slag ved Bull Run«, der var det første større slag i krigen.

Sidste år var første år, hvor de to foreninger slog lejr og rullede kanoner ud i landskabet i Hedeland i en weekend i maj. Og alt sammen er åbent for publikum, er både kan komme forbi lejren, men også overvære kampene på slagmarken.

- Vi ser dog i år særligt frem til at give publikum mulighed for en endnu større oplevelse, fordi vi giver mulighed for at interagere med vores fremvisning og udstilling gennem vores »Soldier-for-a-Day«, hvor børn i alle aldre kan få lov til at »lege med« og prøve at eksercere som en infanterist, lære hvordan teamworket omkring en kanon fungerer, og prøve hvordan kavaleriet arbejder i formationer. Publikum skal have lov at komme helt tæt på, siger Peter Hagen fra Hedehusene, der er en af tovholderne på eventet..

Det hele foregår fredag den 24. maj og lørdag den 25. maj. Om fredagen er publikum velkommen i lejren fra 10-18, og lørdag klokken 10-12 gengives slaget fra borgerkrigen på de grønne områder foran skibakken i Hedeland. Derefter er der åbent i lejren frem til klokken 18.

Når slaget udføres er det med løs krudt, men der vil stadig være brag, høje lyde og masser af røg fra våbnene.

Se billeder fra sidste år i galleriet øverst i artiklen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk