5. juli 2020
Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Husker du da ambitiøs musical indtog Hedeland?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Husker du da ambitiøs musical indtog Hedeland?
Taastrup - 20. juni 2020 kl. 14:42
Af Stina Felby Egerup og Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et år siden blev den populære musical The Sound of Music afviklet over flere juni-aftener i amfiteatret i Hedeland.

Premieren gik godt, efter at forpremieren dagen før blev afbrudt af truende lyn og torden.

arrow Læs også: Musical-konkurs påvirker ikke opera

Fra scenen i det grønne Hedeland kunne man med mågernes skræppen i baggrunden opleve de kendte sange fra musicalen som Bjergenes sang (The Sound of Music), Seksten, snart sytten år (Sixteen going on seventeen), Hvad jeg særligt kan li' (My Favorite Things), Do Re Mi og Stig op på bjerget (Climb every mountain).

På scenen kunne man opleve Isabel Schwartzbach i rolle som nonnen Maria, der blev sat til at passe de syv von Trapp-børn. Morten Hemmingsen spillede Kaptajn von Trapp, mens Tommy Kenter havde rollen som Max Detweiler og Elsebeth Dreisig var Abbedissen.

Afhænger meget af vejret

Der var planlagt fem forestillinger i Hedeland udover premieren, og billetsalget så længe lovende ud.

- Vejret ser ud til at være med os, og det har vi godt kunne mærke på billetsalget. Så vi er fortrøstningsfulde, sagde Michael Morelli fra Miolto Arts & Music, der står bag nyopsætningen af The Sound of Music dengang.

- Der skal dog stadig gerne sælges lidt flere billetter, særligt til de sidste par forestillinger i næste uge, så nu er vi spændte på, hvordan anmeldelserne af forestillingen kommer til at falde ud. Vi synes jo selv, det er en fejende flot forestilling, vi har fået sat op, så det håber vi også, at andre synes. Og gør de det, får billetsalget måske lige det sidste skub, sagde han.

Store ambitioner

Ambitionerne var store for arrangørerne, og planen var at lave en musical hvert år.

Men økonomien hang ikke sammen, og kassen blev tømt, så arrangørerne Miolto Arts & Music måtte erklæres konkurs.

- Trods mange solgte billetter og mere end 9000 tilstedeværende publikummer foruden en lang række forskellige og løbende initiativer, har vi dog meget mod vores vilje måtte konstatere i forlængelse af sidste forestilling at økonomien i selskabet ikke holdt vand som oprindeligt planlagt og budgetteret. Dertil nåede vi ikke det minimumssalgsmål, vi havde sat os. Hullet i kassen er simpelthen for stort til at kunne fortsætte aktiviteterne, hvorfor vi ikke har kunnet gøre andet end at indgive en konkursbegæring, skrev Michael Morelli i en skriftlig kommentar efter konkursen, inden han senere uddybede i et nyt skriftligt svar:

- Det drejer sig i sin hovedessens om, at der ikke er blevet solgt nok forestillingsbilletter trods diverse markedsføringsmæssige initiativer og tiltag. Vi troede, vi ville kunne sælge flere billetter, end det vi reelt set gjorde, og dermed blev økonomien så tilpas negativ til, at vi ikke har kunnet fortsætte - desværre. Det er muligt, at markedsføringsbudgettet skal være endnu større, eller at der skal mere finansiel støtte til kommunalt, statsligt eller fondsmæssigt for at få det til at hænge sammen. Det kunne jeg have en formodning om, skriver han.

Bygger på sand historie

The Sound of Music er den virkelige historie om, hvordan den unge novice Maria Rainer forlader klosteret for at blive guvernante for Kaptajn von Trapps syv børn, der er opdraget med militærisk disciplin. Snart vinder hun børnenes tillid og gradvist faderens hjerte. Det er også historien om den kompromisløse von Trapp, der nægter at tilpasse sig nazismen og i stedet vælger at flygte fra landet sammen med sin familie, da tyskerne marcherer ind i Østrig.

Musicalen The Sound of Music havde premiere på Broadway i New York på Lunt-Fontanne Theatre den 16. november 1959 og har således 60 års jubilæum i år.

Musicalen er blevet set af mere end 4 millioner mennesker i mere end 4.500 forskellige opsætninger på teatre verden over - hertil kommer de mange millioner, der har set den populære filmatisering med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollerne.

Musicalen blev afviklet i Hedeland den 20., 21., 22., 23., 28. og 29. juni 2019.

Se de flotte billeder i billedserien øverst i artiklen.

arrow Efter musical-konkurs: Så stort er minusset
29. juli 2019 kl. 15:12 Opdateret: kl. 10:48
arrow Efter musical-konkurs: Kreditorer og ansatte mangler penge
27. juli 2019 kl. 05:39 Opdateret: kl. 15:27
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk