25. marts 2019
Forureningshunden Louis er den første af sin slags og han tiltrak sig meget opmærksomhed, da HTG var på besøg.
gallery icon

Se billedserie

Forureningshunden Louis er den første af sin slags og han tiltrak sig meget opmærksomhed, da HTG var på besøg.
Foto: NICOLAS STJERNSTROEM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Gymnasieelever mødte forureningshunden Louis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Gymnasieelever mødte forureningshunden Louis
Taastrup - 02. december 2018 kl. 08:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 26. november besøgte alle 2.g'ere fra Høje-Taastrup Gymnasium (HTG) den rådgivende ingeniørvirksomhed Orbicon, som har deres hovedkontor i Høje-Taastrup, for at lære om innovation. Eleverne skal på baggrund af besøget selv udvikle innovative løsningsforslag og holde fremlæggelse om innovative arbejdsprocesser.

Det var administrerende direktør Per Christensen, der bød eleverne velkommen. Han fortalte lidt om, hvad innovation betyder for en virksomhed som Orbicon, der beskæftiger sig med klimatilpasning, miljø og natur, bæredygtigt byggeri og infrastruktur.

- Vi har meget fokus på innovation - f.eks. når vi er med til at finde løsninger på presserende problemer som klimaforandringer - så jeg synes, at det var helt oplagt at bidrage til jeres innovationstema, sagde direktøren, som også benyttede lejligheden til at sige 'tak for sidst' til nogle af eleverne, som han havde mødt i forbindelse med den landsdækkende kampagnedag Girls' Day in Science tidligere på året.

Per Christensen gav ordet videre til sin kollega Mette Algreen Nielsen, der fortalte om, hvordan hun fik ideen til Danmarks første forureningshund. Mette Algreen Nielsen er uddannet ingeniør og arbejdede i sin fritid som hundefører - de to ting koblede hun sammen for at løse problemet med at finde kilden til forurening i bygninger. Louis bruger sin næse til at snuse sig frem til forureningskilder.

- Brug det du ved og kan - bare på en anderledes måde, lød Mettes råd til eleverne fra HTG, der efter oplægget fik æren af at hilse på forureningshunden Louis.

Det var Henning Andresen, der sluttede programmet af med sit oplæg om cirkulær økonomi i byggeriet. Orbicon står nemlig bag det første almennyttige byggeri, der er konstrueret efter princippet om cirkulær økonomi, hvor de enkelte bygningsdele skal kunne genbruges. Han sluttede ligeledes af med at understrege, at innovation handler om at bruge de kompetencer, man allerede har på en ny måde.

- Men man kan ikke gøre det alene, vi har brug for hinanden. Jeg tror kun på, at det kan gøres i samarbejde, var Henning Andresens afsluttende råd til de nysgerrige elever.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk