24. august 2019
Nedrivningen af det tidligere plejehjem og bosted Vestervænget i hjertet af Taastrup er i fuld gang. Foto: Stina Felby Egerup
gallery icon

Se billedserie

Nedrivningen af det tidligere plejehjem og bosted Vestervænget i hjertet af Taastrup er i fuld gang. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Farvel til Vestervænget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Farvel til Vestervænget
Taastrup - 22. marts 2019 kl. 11:27
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestervænget har i 80 år været en institution i hjertet af Taastrup, men nu er nedrivningen af de gamle bygninger i fuld gang.

Vestervænget er tegnet af arkitekt Theodor Pedersen. Han var en kendt lokal arkitekt, som har tegnet flere bygninger i Taastrup, blandt andet det gamle rådhus på Taastrup Hovedgade 86-88, som i dag anvendes som bibliotek.

Vestervængets røde bygninger blev opført af Københavns Kommune i 1939 og fungerede de første mange år som plejehjem for kroniske syge.

I slutningen af 1960'erne blev plejehjemmet udbygget med de to nordlige fløje.

Høje-Taastrup Kommune købte plejehjemmet af Københavns Amt, da amterne blev nedlagt i forbindelse med kommunalreformen i 2007, og det blev efterfølgende anvendt til psykiatrisk bosted. Det blev det frem til 2014, hvor bostedet blev lukket, da kommunen vurderede, at rammerne ikke længere var tidssvarende for brugerne.

Bygningerne har siden da stået tomme, og kommunen afholdt i 2016 en arkitektkonkurrence omkring udviklingen af ejendommen.

MT Højgaard vandt og kom efterfølgende med et forslag til en boligbebyggelse, som bestod i to vinkelformede stokke i op til 4 etager. Men det forslag mødte stor modstand fra naboerne i området, da mange ikke mente, at så høje bygninger passede ind i området.

Politikerne lyttede til protesterne, og der blev udarbejdet en ny plan for området. Det betyder, at der på grunden skal opføres 59 boliger som rækkehuse i to etager.

Det er MT Højgaard, der bygger boligerne og har købt den 15.145 m2 store grund af kommunen for 21,6 millioner kroner.

Bebyggelsen er inspireret af de klassiske byggeforeningshuse, hvor to boligrækker deler en fælles boliggade, og hvor boligernes forhaver og indgange er placeret ud til denne interne boliggade. Bag boligerne er de private haver placeret.

En øst-vestvendt grønning opdeler boligrækkerne og fanger den lille eksisterende sø og æblelunden mod øst.

Salget af de nye boliger forventes i gang til sommer.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk