20. juli 2019
Repræsentanter for nogle af 2018?s gazelle-virksomheder var på scenen, da Høje-Taastrup Kommune mandag aften havde inviteret til nytårskur i Taastrup Teater & Musikhus. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Repræsentanter for nogle af 2018?s gazelle-virksomheder var på scenen, da Høje-Taastrup Kommune mandag aften havde inviteret til nytårskur i Taastrup Teater & Musikhus. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Det lokale erhvervsliv blev hyldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Det lokale erhvervsliv blev hyldet
Taastrup - 22. januar 2019 kl. 05:54
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lokale erhvervsliv fik mandag en symbolsk krammer af Høje-Taastrup Kommune, som på den internationale krammedag den 21. januar havde inviteret til nytårskur for det lokale erhvervsliv.

arrow Læs også: Minister afslører nye ændringer af Fingerplanen

Over 250 tilmeldte havde taget imod tilbuddet, hvor Niels Krause Kjær styrede slagets gang fra scenen i Taastrup Teater & Musikhus.

Herfra kunne borgmester Michael Ziegler (K) fortælle, at erhvervslivet i Høje-Taastrup aldrig har haft det bedre.

- Der er nu over 37.000 arbejdspladser her i kommunen. Det er en stigning på over 30 procent inden for de seneste fem år, og det er der altså ingen andre kommuner i Danmark, som har præsteret i den årrække, fortalte han.

- Men vi er fortsat opmærksomme på, hvad der gør kommunen attraktiv for erhvervslivet. Både for at tiltrække nye virksomheder, men bestemt også for at holde på jer, som allerede er her, understregede borgmesteren.

Minister med afsløringer

Også erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) kiggede forbi Nytårskuren, hvor han fortalte, at han og resten og regeringen havde som ambition at afbureaukratisere hverdagen for de små og mellemstore virksomheder.

Han afslørede også, at regeringen med sit hovedstadsudspil vil komme med en række ændringer af Fingerplanen, nemlig en lempelse af det såkaldte stationsnærhedsprincip, så man fremover må bygge nyt, stort erhvervsbyggeri op til 1000 meter fra udvalgte togstationer mod 600 meter i dag.

Derudover gav Jens Moberg, bestyrelsesformand fra Grundfos Holding A/S, sit bud på, hvad der kræves af en leder i 2019.

Gazeller blev hyldet

Nytårskuren var også en lejlighed til at hylde de lokale virksomheder, som sidste år blev kåret til gazelle-virksomheder - virksomheder, der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode.

Antallet af gazelle-virksomheder er i Høje-Taastrup Kommune stærkt stigende og er mere end fordoblet på få år: I 2015 var der 10 gazeller i Høje-Taastrup Kommune, og i 2018 var det tal steget til 25.

Gazellerne i Høje Taastrup Kommune kommer især fra brancher som bygge- og anlæg, handel og fremstilling.

Syv ud af de 25 gazeller kommer fra byggebranchen. Den gazelle-virksomhed, der har haft den største vækst i kommunen, er Nimtag Aps, der netop bygger og renoverer tage.

Hansen Lellinge A/S er til gengæld den virksomhed, der er løbet med flest gazellekåringer og har hele fire styk på hylden.

Nanostone, som renser bl.a. fliser og tage, er kåret som gazelle hele tre år i træk.

De 25 gazelle-virksomheder i Høje-Taastrup Kommune i 2018 er:

Nimtag Aps
Nanostone
Jetcon
A.K. BYGDanisense
C & B Solutions
Biltorvet
Bergmanns Montage
ATZ
Derman Pack
HSBB-Import
Stilladsgruppen København
Beauty Akademiet
Mæglerservice af 14/7-2010
DK AMP
ECIT Servio
Sadelmager B.K. Rützou
Strube VVS
Mogens Hansen Entreprenørfirma
Hansen Lellinge
Multiflash
Linco VVS
Dancert
Servicebilen
Clayton Service DK

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk