19. maj 2021
Det var ikke kun de fire elever, der tog spaden i hånden. Borgmester Michael Ziegler (K) og formanden for institutins- og skoleudvalget Kurt Scheelsbeck hjalp også til. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det var ikke kun de fire elever, der tog spaden i hånden. Borgmester Michael Ziegler (K) og formanden for institutins- og skoleudvalget Kurt Scheelsbeck hjalp også til. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Skolebyggeri skudt i gang med eksplosion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Skolebyggeri skudt i gang med eksplosion
Opdateret 30. august 2019 kl. 12:28
Taastrup - 30. august 2019 kl. 12:15
Af Kasper Ellesøe

Mange har ventet på, at det skulle ske. Siden Høje-Taastrup Kommune i foråret 2015 satte projektet om Fremtidens Skole i søen, er en vigtig milepæl nået.

arrow Læs også: Nu sker det: Første spadestik til ny skole

For i går var der første spadestik på den nye skole Læringshus Nærheden, der bliver en science-orienteret skole med fokus på naturvidenskab, teknologi og innovation, og det kom arrangementet ved det første spadestik også til at bære præg af.

DTU Scienceshow havde nemlig gjort klar til at mindre eksplosion i kombination med det spadestik, som borgmester Michael Ziegler (K), formand for institutions- og skoleudvalget Kurt Scheelsbeck samt fire elever fra Charlotteskolen og Hedehusene Skole foretog.

Her blev alle tilskuere, der også indebar skoleledere fra kommunens andre skoler, byrådspolitikere og flere medlemmer af direktionen i kommune, samt skoleklasser fra de to skoler, som skal slås sammen i det nye læringshus bedt om at proppe to fingre i øret, da eksplosionen skulle finde sted.

For som borgmesteren sagde som afslutning på den indledende tale, så skal der noget andet til, når nu der er tale om en skole, der er markant forskellig en traditionel folkeskole.

- Det bliver en anderledes skole, så vi skal selvfølgelig også have et anderledes spadestik i tråd med den kommende science-skole. Vi skal have masser af røg og larm. Vi skal nemlig sprænge os vej til det nye læringshus, sagde han.

I talen fremhævede borgmesteren ligeledes de tanker, der ligger bare filosofien om det nye læringshus.

- Det er den første skole i Danmark, som fra streg til sten er designet med fokus på fremtidens kompetencer: Kreativitiet, kommunikation, kritisk tænkning og samarbejde. Rammerne skal passe til den måde, som skolerne arbejder på. Her er fokus på både at blive fagligt dygtige og på at tænke ud af boksen - vi kalder det innovation - og at stoppe op og under sig. Det er vigtigt at tænke kritisk, for det er sådan, vi gør tingene bedre, sagde borgmesteren, inden han fremhævede en af tidens største videnskabsmænd Albert Einstein.

- Han sagde engang: »Education is not the learning of facts but the training of the mind to think«. Og det rammer præcis, hvad dette læringshus handler om. Nemlig ikke bare at lære fakta og remser, som jeg gjorde som barn, men at lære, hvordan man kan lære, sagde han.

Efter taler og sprængning var der opvisning med DTU Scienceshow samt kaffe og kage.

Casper Madsen blev sidste år ansat som skoleleder for det nye Læringshus. For ham er spadestiks-dagen en stor dag.

- Jeg kunne mærke i morges, at jeg havde sommerfugle i maven. Sådan en fødselsdagsstemning. Det betyder rigtig meget for alle, at nu bliver det konkret, og det gør det også for børnene, der har set billeder og tegninger, men nu kan se, at det bliver til andet end bare en mark i Hedehusene, siger skolelederen.

Arbejdet med at indføre det nye skolekoncept Fremtidens Skole, der rulles ud på alle kommunens skoler, og hvor der blandt andet er større fokus på projektarbejde, har været i gang længe, og den største udfordring er ifølge Casper Madsen netop, at det er ny måde at drive skole på.

- Vi bliver mødt af »vi plejer«, og det betyder, at vi skal være dygtige til at kommunikere det, vi vil. Men vi har dygtige lærer, som skal turde udfordre sig selv. Det går heldigvis rigtig godt, og i de to projektforløb, jeg har været med i, har jeg set kvantespring, og medarbejderne har taget opgaven til sig, og det er et energiboost for mig. Men det er klart, at det er en kæmpe forandring, og det vil give masser af bøvl, men også masser af blær, så det er dejligt, siger Casper Madsen.

Læringshuset forventes at stå klar i august 2021 og skal indeholde både daginstitution og skole med cirka 1400 børn i alt. Den skal både huse elever fra den nuværende Hedehusene Skole og Charlotteskolen samt tilflyttere til Nærheden.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?