27. oktober 2020
De tre vindere på scenen sammen med borgmester Michael Ziegler (tv) og filialdirektør i Danske Bank, Carsten Rose (th). Ved siden af borgmesteren står Claus Nielsen, formand for Hedeland Veteranbane, Johnny Dahl, formand for Høje Taastrup Seniorkor samt Gert Hansen, formand for Hedehusene Idrætsforening.
gallery icon

Se billedserie

De tre vindere på scenen sammen med borgmester Michael Ziegler (tv) og filialdirektør i Danske Bank, Carsten Rose (th). Ved siden af borgmesteren står Claus Nielsen, formand for Hedeland Veteranbane, Johnny Dahl, formand for Høje Taastrup Seniorkor samt Gert Hansen, formand for Hedehusene Idrætsforening.
Foto: Tayfur Ozturk og Zuhtu Cosar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: De sejeste ildsjæle blev hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: De sejeste ildsjæle blev hædret
Taastrup - 28. september 2019 kl. 09:02
Af Stina Felby Egerup

Det blev en foreningsprisfest i eventyrets tegn, da Høje-Taastrup Kommune fredag aften hædrede det lokale foreningsliv.

arrow Læs også: Traditionsrig prisfest er aflyst

- I hverdagen kæmper vi alle mod onde drager i form af budgetter, der måske ikke rækker, medlemstal der godt kunne være højere, gamle bygninger eller bygninger der ikke er helt færdige - eller slet ikke er der endnu. Alle ildsjælene her i aften i Taastrup Teater og Musikhus er sande riddere, der kæmper en brav kamp, hvor lanse og svær er udskiftet med gå-på-mod, entusiasme og masser af hårdt arbejde, lød det fra borgmester Michael Ziegler (K), som henviste til sagnet om Sct. Georg, der satte sit liv på spil for at redde prinsessen - fordi det er nu engang er ens pligt at hjælpe uden at forvente belønning gengæld.

- Som konge.... ok, som borgmester, er jeg så umådeligt stolt over alle jeres præstationer - store som små, der gør, at hverdagens drager bliver besejret, sagde Michael Ziegler og opfordrede til at klappe af de sejeste dragekæmpere i landet - ildsjælene i Høje-Taastrup Kommune.

Priser blev uddelt

Til foreningsfesten blev Årets Foreningspris uddelt, og der var i år fem nominerede.

Se en præsentation af de fem nominerede her:

Vinderen af Årets Foreningspris blev Hedelands Veteranbane, der har omkring 50 medlemmer, som bygger og vedligeholder veteranbanen i Hedeland. Hvert år fragter de omkring 20.000 mennesker igennem det smukke Hedeland i de gamle veterantog.

- I mere end 40 år har foreningen eksisteret og udviklet sig til at være en markant spiller både nationalt og internationalt på sit felt. Der er store planer for fremtiden og hele tiden bolde i luften, der skal holdes i gang. Selvom det er en sæsonbetonet forening, er der aktivitet året rundt for både medlemmer og gæster i et af kommunens skønneste lokationer, hvor foreningen holder til. Foreningens aktiviteter kommer ikke kun medlemmerne til gode, men er også til glæde for kommunens borgere samt gæster udefra, lød det fra borgmester Michael Ziegler som begrundelse for, at netop de fik prisen.

Med prisen følger en check på 25.000 kroner.

Billede

Der blev også uddelt to hæderspriser til Foreningsprisfesten - en af dem gik til en meget overrasket Grethe Petersen fra Hobbyværkstedet.


Pris til kor

Andenpladsen gik til Høje Taastrup Seniorkor for at sprede glæde med deres kunnen. Kammeratskabet er i højsædet hos korets godt 50 medlemmer, og denne måned kan foreningen desuden fejre 10 års jubilæum.

- Foreningen rejser ikke blot Kommunen tyndt for at sprede glæde og vise deres kunnen frem. De rejser også til den anden ende af landet for at dele ud af deres færdigheder. Disse opvisninger er ud over den ugentlige øvedag, som er lige dele seriøsitet, hygge og ikke mindst omsorg for hinanden, forklarede Michael Ziegler.

Med andenpladsen følger en check på 10.000 kroner.

Pris til idrætsforening

Tredjepladsen gik til Hedehusene Idræts Forening, som med borgmesterens ord favner bredt og er yderst inkluderende i forhold til aktiviteter og medlemmer.

- Foreningen er begunstiget med dygtige og dedikerede instruktører som hele tiden uddanner sig til at blive endnu dygtigere og kunne lære fra sig til gavn for de mange medlemmer på de imponerende mere end 40 forskellige hold i foreningen, sagde han.

Med prisen følger en check på 5.000 kroner.

Hæderspriser og ungeleder

Årets to hæderspriser gik til Grethe Petersen fra Hobbyværkstedet og Jacob Teildorf fra Taastrup Gymnastikforening.

Årets Ungeleder blev den unge spejderleder Matthias Sørensen fra DDS Jacala.

arrow Her er de nominerede til ungepris
16. september 2020 kl. 13:52 Opdateret: kl. 09:38
arrow Fem foreninger dyster om stor pris
09. september 2020 kl. 06:03 Opdateret: kl. 15:06
arrow Årets forening sætter Høje-Taastrup på landkortet
27. september 2019 kl. 20:33 Opdateret: kl. 20:35
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk