16. juni 2019
Astrid Grøndal Kardel på fem år havde taget sine forældre med til audition. Her ses hun sammen med sin mor Gro. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Astrid Grøndal Kardel på fem år havde taget sine forældre med til audition. Her ses hun sammen med sin mor Gro. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: 222 mødte op til audition på The Sound of Music

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: 222 mødte op til audition på The Sound of Music
Taastrup - 14. januar 2019 kl. 11:15
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I foyeren foran den store sal i Medborgerhuset var der en intens stemning lørdag og søndag. 222 børn og unge mødte op for at gå til audition på musicalen The Sound of Music, som til sommer skal opføres i Hedeland.

arrow Læs også: The Sound of Music: Så er de syv von Trapp-børn fundet

Det er selskabet Miolto Arts & Music, der står bag opsætningen og for at finde de helt rigtige medvirkende, blev der holdt audition. Der skal findes otte børn og unge fra fem til 20 år, som blandt andet skal udfylde rollerne som Von Trapp-børnene, som har vigtige roller i musicalen.

Glade for teater og musik

Nogle af dem der ventede, var søskendeparret Sigrid og Astrid Grøndal Kardel på henholdsvis 11 og fem år fra Tune. Især storesøster Sigrid kunne mærke spændingen, mens lillesøster Astrid ikke lod sig mærke så meget af, at hun skulle ind og præstere noget foran nogle fremmede mennesker.

- Vi så på internettet, at der var audition og det var lige noget for os. Jeg har spillet teater på skolen og syntes det var rigtig sjovt. Det var Bølle Bob, vi opførte, fortæller Sigrid. Lillesøster Astrid har også erfaring med at optræde. I december gik hun Lucia i sin musikbørnehave og hun var luciabruden.

- Vi er meget glade for teater og musik og vi skal helt sikkert se filmen The Sound of Music snart, siger Sigrid.

Flere af de fremmødte har allerede erfaring med at stå på en scene. For eksempel har 10-årige Kaya Bergstrøm Eisted Poulsen fra Taastrup gået på den lokale dramaskole i nogle år.

- Jeg kan rigtig godt lide at spille teater og synge. Jeg har også sendt en sang ind til MGP på et tidspunkt, men jeg kom desværre ikke videre,fortæller Kaya, som også går til kor på sin skole - Taastrup Realskole. At det lige er The Sound of Music, der er audition på, er også et plus for Kaya.

- Jeg har set den og jeg synes den er virkelig, virkelig god, siger hun med et stort smil.

Et andet søskendepar, der er mødt op, er Xenia Marie og Stacia Carolina Biehl Wilkens på 14 og 10 år fra Greve.

Stacia har svært ved at finde ro i kroppen, mens hun står og venter udenfor, men hun har en god fornemmelse i kroppen, for hun har øvet sig så meget på sangen 'Passer på de små', at hun tror, at det nok skal gå godt.

Storesøster Xenia har erfaring fra Eventyrteatret, hvor har fået undervisning. Hun har dog nu valgt at prioritere dansen mere end skuespillet, men håber meget på at få en rolle i The Sound of Music.

Alle får svar

De mange håbefulde unge får med jævne mellemrum at vide, i hvilken rækkefølge de bliver kaldt ind.

I den store sal står et dommerbord, hvor de tre ejere af Miolto Arts & Music; Michael Morelli, Ole Justesen og Tonny Mortensen sidder og bag flygelet sidder en pianist klar til akkompagnere de unge sangere.

De synger først den sang, de selv har valgt uden akkompagnement og derefter finder de en sang sammen med dommerne, som de synger i stigende toneart.

Alle de børn, der har tilmeldt sig, er blevet indkaldt. Og alle får svar, fortæller Michael Morelli fra Miolto.

- Vi sender svar til alle i løbet af ugen og i næste weekend indkalder vi så dem, vi gerne vil se igen til anden runde, forklarer han.

Søndag aften tog endnu en dommer plads ved det lange bord. Det var Isabel Schwartzbach, som skal spille Maria i opsætningen i Hedeland.

Premieren finder sted den 20. juni på amfiteatret og det er Miolto Arts & Musics første musicalopsætning.

arrow The Sound of Music i kæmpe udendørs opsætning
10. december 2018 kl. 09:53 Opdateret: kl. 11:12

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk