25. september 2020
Foto: Jonas Hullgren Larsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jonas Hullgren Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Savner mere natur og skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Savner mere natur og skov
Taastrup - 10. februar 2020 kl. 14:46

Ønsket om mere natur og skov tæt på byen var gennemgående, da 75 lokale borgere lørdag den 8. februar 2020 mødtes i Medborgerhusets store sal i Taastrup. Udgangspunktet var ønsket om at arealet ved Hakkemosen, hvor der har været planer for multiarena og vandland, skal beplantes med skov.

Borgmester Michael Ziegler, der har andre planer med arealet, blev mødt af en række spørgsmål, hvor flere gav udtryk for savnet af bynær natur. Flere ytrede frustration over at så mange træer fældes i byen og at der bygges så tæt.

Borgmesteren henviste til, at der er tale om et regionalt fritidsområde, som ikke lader sig erstatte. Har vi først plantet skov her, så kan vi ikke gå tilbage og etablere fritidsområde. Han henviste til, at man i kommunen har begrundet håb om, at der - på den østlige side af Holbæk-motorvejen - kan plantes skov.

Seniorforsker Toke Panduro fra Institut for Fødevarer og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet kom med et indlæg rettet mod politikere, der har fokus på økonomien. Han har - sammen med kollegaer - undersøgt, hvor meget bynær skov betyder for såvel samfunds- som kommuneøkonomi.

Nærhed til grønne områder har en stadig stigende værdi, når folk skal vælge et sted at bo. De lader sig ikke lokke af grønne arealer, der består af korn- og majsmarker, men søger mod bynær skov. Netop en bynær skov i Taastrup vil kunne give området en markant større værdi, fastslog han.

Inden da havde professor Per Gundersen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københvans Universitet bl.a fortalt om, hvordan et træ i hele sit levetid vil kunne neutralisere den CO2 som et menneske udsender.

Han havde i øvrigt konkret set på området ved Hakkemosen og understregede hvor vigtigt det er, at skoven etableres i samarbejde med den natur, der kommer frem af sig selv.

Dagen sluttede af med at gøgleren, miljøaktivisten og skuespilleren Jytte Abildstrøm fortalte om, hvordan træer har spillet en central rolle i hele hendes liv.

- Man skal have naturen i sit hjerte. Det vil smitte af på den øvrige natur, som hun poetisk slog fast.

Det var Danmarks Naturfredningsforening Høje-Taastrup der, sammen med Friluftsrådet og »Borgere for Hakkemoseskoven«, stod bag arrangementet, og de var yderst tilfredse med arrangementet og opbakningen. De vil arbejde videre med at støtte skovrejsning bl.a. i forhold til den udviklingsstrategi som lige nu er i høring.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk