27. juni 2019
Der er mange kvinder, der gerne vil være voksenvenner for piger, men langt flere forældre til drenge end piger henvender sig til organisationen Børns Voksenvenner for at få en voksenven. Foto: PR
Der er mange kvinder, der gerne vil være voksenvenner for piger, men langt flere forældre til drenge end piger henvender sig til organisationen Børns Voksenvenner for at få en voksenven. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Savner din datter en voksenven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Savner din datter en voksenven?
Opdateret 24. januar 2019 kl. 08:59
Taastrup - 23. januar 2019 kl. 19:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige nu venter 62 kvinder på at blive voksenvenner for piger i Hovedstadsområdet. Det er altså ikke voksenvenner, der mangler, men derimod piger.

Det skal kampagnen Bryd Boblen være med til at ændre på, så i disse uger sætter Børns Voksenvenner særligt fokus på at skabe stærke venskaber mellem piger og kvindelige voksenvenner i hele Hovedstadsområdet.

Kampagnen Bryd Boblen henvender sig til forældre, der har piger med et spinkelt voksen-netværk, som kunne have glæde af en ekstra fortrolig voksen i deres liv, én at snakke med og få nye oplevelser med.

Venskaberne kommer i mange former og kan minde om forholdet til en storesøster eller være en slags bedstemor-relation.

En voksenven erstatter ikke forælder-rollen, men er en ekstra voksen i barnets liv og en rollemodel, som barnet kan spejle sig i.

Færre piger henvender sig

Baggrunden for Bryd Boblen-kampagnen er, at Børns Voksenvenner oplever, at langt flere forældre til drenge end piger henvender sig for at få en voksenven. Dog viser undersøgelser, at piger i høj grad også har brug for den ekstra støtte, da en større andel af unge piger mistrives eller er i fare for at komme til at mistrives senere hen.

Pigerne oplever desuden i højere grad end drengene at være ensomme og stressede, og hele 17 procent af pigerne i 12-13 års-alderen har en meget lav livstilfredshed, og hos drengene er det 8 procent (Ungeprofilundersøgelsen 2015).

Erfaringen fra Børns Voksenvenner er, at et venskab gennem foreningen kan give pigerne styrket tro på eget værd og mod på nye udfordringer.

En gave

Kirsten Ehmsen er en af de forældre, der har skaffet sin datter en voksenven, Clara, gennem Børns Voksenvenner.

- Det er en glæde og en gave at have et voksent menneske i Signe Maries liv, som interesserer sig for hende og holder af at være sammen med hende, fortæller hun.

I Kirsten Ehmsens tilfælde var det deres lille familie med få voksne, som gav anledning til at kontakte Børns Voksenvenner for at give hendes datter en voksenven.

- Min situation er ikke unik, men jeg tror ikke, der er så mange, som taler om den slags. Jeg tror, der er meget tabu omkring at bede om hjælp på den måde, men hvis man ikke har en stor familie, hvor går man så hen? Der er Børns Voksenvenner virkelig en gave sendt fra himlen, siger Kirsten Ehmsen.

Inden Kirsten kontaktede Børns Voksenvenner gjorde hun sig overvejelser om, hvorvidt hendes datter overhovedet havde brug for den ekstra voksenkontakt, som en voksenven kunne give. I dag er alle Kirstens forbehold til datterens venskab væk. Voksenvennen beriger Signe Maries liv med andre perspektiver og oplevelser, end det Signe Marie er vant til hjemmefra. På den måde har voksenvennen gjort Signe Maries verden større og det har betydet alverden, fortæller Kirsten.

Bor du i Hovedstaden kan din datter få en voksenven, hvis:

- hun er mellem 6 og 15 år
- du og din datter har ingen eller kun sporadisk kontakt til den anden forælder
- hun har et spinkelt netværk med få tætte voksenrelationer
- du bor alene med din datter, eller der er svær sygdom eller svære handicaps blandt den øvrige del af familien
- hun selv ønsker at få en ekstra voksen i sit liv.

Har du spørgsmål til forløbet, eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn kan få en voksenven?
Kontakt Børns Voksenvenner på mail hovedstaden@voksenven.dk eller tlf. 3315 1948.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk