5. juni 2020
Det er igen muligt at låne eller aflevere bøger på biblioteket. Men man må fortsat ikke sætte sig ned og blive hængende. Foto: Lisbeth Jansen
gallery icon

Se billedserie

Det er igen muligt at låne eller aflevere bøger på biblioteket. Men man må fortsat ikke sætte sig ned og blive hængende. Foto: Lisbeth Jansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så kan der lånes bøger igen - men meget er anderledes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kan der lånes bøger igen - men meget er anderledes
Taastrup - 18. maj 2020 kl. 14:16
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndspritten er fundet frem på Hedehusene Bibliotek, der er genåbnet i dag efter at være lukket ned i en længere periode som alle andre biblioteker i Danmark grundet coronavirussen.

En masse blå klistermærker er sat op på søjler og på gulvet, og minder lånerne om at holde afstand og være i bevægelse, mens de befinder sig på biblioteket.

Kun udlån og aflevering

Det er udelukkende lån og aflevering af bøger samt afhentning af reserverede materialer, der er åbnet for. Alle andre funktioner på biblioteket er fortsat lukket af. Også den selvbetjente åbningstid.

Der må maksimalt befinde sig 30 lånere på Hedehusene Bibliotek ad gangen. Der endnu ikke mulighed for at blive hængende og læse avisen eller lege i børneafdelingen, deltage i arrangementer, bruge kopimaskinen eller computere. Og der er kun et enkelt toilet åbent.

At man ikke må tage ophold på biblioteket ses også ved, at der er sat afspærringstape op ved alle stole og sofaer.
Præcis som i supermarkederne er der sat plexiglas-ruder op ved personalets computere, og medarbejderne håndterer bøgerne iført handsker.

Med alle disse forbehold in mente er det alligevel et storsmilende personale, der står klar til at hjælpe.
- Det er gået stille og roligt her til formiddag. Folk har været søde til at rette ind med de nye regler. Og så er det så rart at høre lånerne sige til os, at de virkelig har savnet os og biblioteket, siger Margit Henriksen, der er specialist i udlånet på Hedehusene Bibliotek.

Margit Henriksen udgør sammen med børnebibliotekar Mette Ottesen og en anden specialist Helle Jæger, holdet, der bemander biblioteket på den første genåbningsdag. De bliver afløst af kolleger senere på dagen.

Indtil videre har lånerne bare nydt at kunne komme på biblioteket igen. Men personalet er også klar til på en venlig men bestemt måde at minde lånerne om at overholde de nye regler for åbningen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Specifikt på Hedehusene Bibliotek er der indgang fra Hovedgaden og udgang ud mod bibliotekets parkeringsplads.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk