24. oktober 2021
Lille Lærke blev født den 25. januar som borger nummer 50.000.  i 2028 forventer man, at kommunen har 56.542 borgere. Arkivfoto: kenn Thomsen
Lille Lærke blev født den 25. januar som borger nummer 50.000. i 2028 forventer man, at kommunen har 56.542 borgere. Arkivfoto: kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: -Er der tale om polygami?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: -Er der tale om polygami?
Taastrup - 20. april 2016 kl. 17:57
Af Pernille Rohde

Hvert år udarbejder Høje-Taastrup Kommune en befolkningsprognose, fordi det er vigtigt at kende befolkningstal og -sammensætning når der skal lægges budgetter og planlægges.

Ved årsskiftet var der 49.960 indbyggere i kommunen. Det er 461 mere end forventet og forklaringen lyder på, at der er indvandret en del flere østeuropæere til kommunen, end man havde forventet - særligt fra landene Polen, Bulgarien og Rumænien er der kommet nye indbyggere og hovedparten er i alderen 25-64 år. Tilflyttere kommer ofte fra København, mens dem der flytter ud af kommunen, ofte rykker mod vest, især til Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Byrådet godkendte tirsdag aften befolkningsprognosen, som løber frem til 2028, hvor man forventer, at der vil være 56.542 borgere i kommunen men med en anden fordeling.

Flere familier bor sammen
SF's Conny Trøjborg Krogh hæftede sig særligt ved, at man i prognosen kan læse, at der i 2015 i en del husstande bor flere familier - mellem to og fem - under samme tag. Der har især været en markant stigning i antallet af husstande med fire eller fem familier. I følge administrationen betyder det, at der bor flere generationer sammen eller at der oprettes private lejemål, som udlejes til familier med eller uden børn. Men der bør en grundigere undersøgelse til, mener Conny Trøjborg Krogh:

- SF er bekymret over, at vi ser flere husstande med flere familier og synes vi bør forsøge at finde ud af, hvad årsagen er. Er det kontanthjælpsreformen, som presser familierne, eller er der tale om polygami (i polygami er det tale om at en person er gift med to eller flere personer, red.)?, sagde hun og tilføjede, at hun også gerne vil vide, hvilken betydning det har for kvinderne, at der bor så mange sammen. Hvilke rettigheder har de? - og hvordan påvirker det børnene? det kan være svært at finde ro til at uddanne sig og læse, hvis der er så mange samlet i en bolig, sagde SF's byrådsmedlem.

De øvrige partier var med på at bede administrationen om at få undersøgt disse forhold.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?