21. april 2021
I fremtiden kan der måske komme S-tog på Hedehusene Station, hvis regeringens nye trafikudspil bliver vedtaget.
I fremtiden kan der måske komme S-tog på Hedehusene Station, hvis regeringens nye trafikudspil bliver vedtaget.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-tog til Roskilde og førerløse tog: Lokal glæde over trafikudspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-tog til Roskilde og førerløse tog: Lokal glæde over trafikudspil
Taastrup - 08. april 2021 kl. 09:08
Af Stina Felby Egerup

S-tog hele vejen fra København til Roskilde med stop i Hedehusene - og på sigt et S-tog hver femte minut.

arrow Læs også: Dilemma: S-tog kan give færre regionaltog

Det kan blive fremtiden for de lokale pendlere, hvis Regeringens nye trafikudspil bliver til virkelighed.

Det fortæller den lokale socialdemokrat Peter Faarbæk, der er formand for plan- og miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune.

- Det er en fantastisk nyhed, at der nu kommer S-tog til Hedehusene. Især fordi der er lagt op til, at det ikke vil gå ud over antallet af fjerntog på strækningen, som vil forblive det samme, siger Peter Faarbæk.

Han fortæller, at der også er lagt op til at styrke den del af togtrafikken fra Høje Taastrup Station, der fortsætter til lufthavnen.

Også borgmester Michael Ziegler (K) tager godt imod den nyhed.

- Hvis vi kan få S-tog til Hedehusene, uden det går ud over antallet af regionaltog på stationen, så er det da fedt. Vi har intet imod S-tog til Hedehusene, problemet har været, at det indtil nu ville ske på bekostning af antallet af regionaltog, der stoppede i Hedehusene, og det er vi ikke interesseret i, siger Michael Ziegler.

Førerløse tog

Ifølge Peter Faarbæk lægger regeringen også op til en opgradering S-togene, så de på sigt kan blive førerløse, som man kender det fra metroen i København.

- Det vil betyde, at man kan indføre 5-minutters drift på hele S-togsnettet, så der kommer kortere tid mellem togene. Det er der rigtig gode perspektiver i, siger han.

Ingen Ring 5

Regeringen kommer med sit samlede transportudspil klokken 12.00 torsdag, men store dele er allerede blevet offentligt kendt.

Blandt andet er planerne om en Ring 5 nu taget ud af planen.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) siger til TV 2, at planen både handler om at styrke den kollektive trafik og lave flere og bedre veje til bilerne.

- Det er en samlet plan for hele Danmark, hvor vi ønsker at styrke infrastrukturen. Uanset om man bor i byen eller på landet, skal man kunne komme frem, siger transportministeren til TV2.

Regeringens udspil kommer to år efter, at den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti blev enige om en samlet plan til 112 milliarder kroner, som dog ikke blev ført ud i livet.

arrow Omstridt Ring 5 er taget ud af trafikudspil
08. april 2021 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:41

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?