19. januar 2018
Ole Hyldahl (EL), Thomas Bak (S), Peter Faarbæk (S), Jan Kjær (SF) og Connye Trøjborg Krogh (SF) præsenterer deres fælles budgetforslag for næste år. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Ole Hyldahl (EL), Thomas Bak (S), Peter Faarbæk (S), Jan Kjær (SF) og Connye Trøjborg Krogh (SF) præsenterer deres fælles budgetforslag for næste år. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde partier med fælles budgetforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde partier med fælles budgetforslag
Taastrup - 09. oktober 2017 kl. 12:00
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten er ikke med i budget 2018 i Høje-Taastrup Kommune, men er kommet med deres eget bud på, hvordan pengene skal fordeles, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: S: Borgerligt vælgerbedrag

I hovedtræk ligner deres budgetforslag det, som Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre præsenterer. Begge indeholder en stor børnepakke og har samtidig fokus på ældreområdet, tryghed og skoleområdet.

S, SF og EL har i deres budget afsat 7,5 millioner kroner til en børnepakke til ansættelse af flere pædagoger, der fleksibelt og målrettet kan tilgå de institutioner, der har særlige behov eller arbejder med at udvikle kvaliteten i hele deres tilbud. Samtidig skal midlerne bruges til, at der på sigt kommer flere uddannede pædagoger og pædagogiske assistenter for at fremme sprogstimuleringen og social trivsel.

De sætter også en pulje på tre millioner kroner af til folkeskolerne, som kan bruges på den enkelte skole til eksempelvis tovoksenordning eller kompetenceløft. De ønsker også en samlet analyse på folkeskoleområdet, så man er klar til at investere i de fysiske rammer for at understøtte fremtidens skole, når der igen er luft i anlægsbudgettet i 2021, når den nye skole i Nærheden er færdig.

S, SF og Enhedslisten har også fokus på tryghed i deres budgetforslag, idet de vil afsætte 1,3 millioner kroner til tryghedsindsatser som penge til SSP-arbejdet på skolerne og en ekstra Gadeplanmedarbejder. De ønsker også at styrke fritidspasset, så flere unge kommer væk fra en kriminel løbebane og ind i foreningslivet.

- Trygheden har været et vigtigt element for Socialdemokraterne, og vi har også valgt at afsætte 4 millioner kroner til belysning på stier og tunneller samt bedre oversigtsforhold, forklarer Peter Faarbæk (S), der er spidskandidat for Socialdemokratiet og derfor har siddet med ved bordet til budgetforhandlingerne.

Det fjerde store hovedpunkt i budgetforslaget fra S, SF og EL er en forbedret og fremtidssikret ældrepleje. Det gøres ligesom i de borgerliges budgetforslag med penge til at opfylde demenshandlingsplanen 2025 og et øget fokus på at dæmme op for personale-udskiftningen i hjemmeplejen. De ønsker også at etablere de tre ekstra aflastningspladser på Sengeløse Plejecenter, ligesom de ønsker en analyse af behovet for plejehjemspladser i fremtiden samt behovet for investeringer for at få eksisterende plejeboliger op til fremtidens behov for teknologiske hjælpemidler.

- Vi ved, at der kommer flere ældre i fremtiden, så vi bliver nødt til at se på, hvordan vi kan blive klar til at imødese deres behov, for eksempel ved hjælp af teknologiske hjælpemidler. De skal ikke erstatte de varme hænder, men assistere dem, forklarer Ole Hyldahl (EL).

Fokus på miljøet

Der er dog nogle områder, hvorpå de to budgetter fra henholdsvis rød og blå blok adskiller sig.

Blandt andet har S, SF og EL ikke sat hverken grundskyld eller dækningsafgift ned, ligesom de ikke har medtager takststigninger på sfo'erne. De vil til gengæld spare 4 millioner kroner på færre ledere - penge, som skal bruges til flere varme hænder.

De tre partier har også fundet penge til bedre forhold for TIK's bueskytter, skabelsen af en jobmesse og en styrket indsats for bedre miljø og mindre gener af støj og møg. S, SF og EL ønsker således en undersøgelse af, hvordan man kan øge affaldssorteringen i Høje-Taastrup Kommune.

- Vi kan se, at der er mange kommuner, der er langt foran os på det felt, så der ser vi store muligheder, forklarer Conny Trøjborg Krogh (SF).

S, SF og EL vil nu fremlægge deres budgetforslag til andenbehandlingen af budgettet den 12. oktober, men der skal gå meget galt, hvis ikke K, V og DF får deres budgetforslag vedtaget.

arrow Snævert flertal bag budget 2018
13. oktober 2017 kl. 18:48 Opdateret: kl. 15:12
arrow Budget med børnepakke, højere sfo-takster og lavere skat
09. oktober 2017 kl. 12:00 Opdateret: kl. 10:56
arrow Her skal pengene bruges i 2018 - og her skal der spares
09. oktober 2017 kl. 12:00 Opdateret: kl. 10:56

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk