21. marts 2019
Ledige i Høje-Taastrup har skullet vente uacceptabelt lang tid på samtaler og opfølgninger i deres sag, lyder en kritik fra revisionen.
Ledige i Høje-Taastrup har skullet vente uacceptabelt lang tid på samtaler og opfølgninger i deres sag, lyder en kritik fra revisionen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Revision med kritik: Sagsbehandling har væsentlige fejl og mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revision med kritik: Sagsbehandling har væsentlige fejl og mangler
Taastrup - 10. juli 2018 kl. 11:42
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup Kommune har slet ikke været gode nok til at overholde fristerne for, hvornår borgere kan få en samtale eller et tilbud inden for beskæftigelsesområdet.

Det viser revisionen af kommunens regnskab for 2017, og revisionen har efterfølgende vurderet kommunens administration af det sociale område. Her er der fundet fejl og mangler af så væsentlig karakter, at det har givet anledning til bemærkninger fra revisionen og en skarp kritik fra økonomiudvalget, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Disse revisionsbemærkninger kan vi ikke være tilfredse med. Der er en række fejl og mangler af væsentlig karakter, som har givet anledning til bemærkninger, og det kan vi selvfølgelig ikke sidde overhørig, siger borgmester Michael Ziegler (K).

De konstaterede fejl og mangler handler primært om, at Høje-Taastrup Kommune ikke har kunnet overholde de frister, der har været i sagsbehandlingen på beskæftigelsesområdet. Det drejer sig blandt andet om sagers behandling i det rehabiliterende team, hvor flere sager er forsinket mere end 6-8 måneder. Der har også været manglede rettidighed i samtaler på sygedagpengeområdet, ledighedsydelser, forsikrede ledige, revalidering, kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelser.

Og det er bare ikke godt nok, lyder det fra politikerne, der i vid udstrækning er med til at fastsætte de frister, som administrationen skal overholde.

Byrådet godkendte derfor på sit seneste møde en bemærkning til sagen, der lyder: »Økonomiudvalget finder kritikken af den manglende overholdelse af rettidigheden på beskæftigelsesområdet alvorlig. Som konsekvens heraf følger Arbejdsmarkedsudvalget frem til næste revision, administrationens arbejde med generelt at rette op på rettidigheden og særligt sikre at byrådets frister for sagsbehandling på sygedagpengeområdet og i rehabiliteringsteamet overholdes. Det er væsentligt, at kernedriften på beskæftigelsesområdet kan sikre ordentlig retssikkerhed for borgerne og at byrådets særlige prioritering af området gennem 'beskæftigelsespakken' sikrer høj effekt i form af beskæftigelse til ledige borgere.«

Borgmester Michael Ziegler forklarer, at den manglende rettidighed sandsynligvis skyldes et kursskifte i jobcentret, der har været gennemført det seneste år.

- Det har været et nødvendigt kursskifte, men undervejs har man ikke haft tilstrækkeligt ledelsesmæssigt fokus på at overholde fristerne. Det er nok gået lidt for stærkt, men man skal selvfølgelig kunne gennemføre sådan noget uden at overskride de frister, der er fastsat på området. Så det får vi nu rettet op på, så de bemærkninger ikke står der igen næste år, siger Michael Ziegler.

Både ledelse og medarbejdere i Borger- og Arbejdsmarkedscentret har dog allerede som opfølgning på revisionsbesøget for 2017 igangsat en række tiltag, der skal rette op på kritikken. Administrationen påpeger endvidere, at der er også allerede er sket væsentlige forbedringer på området, efter byrådet med budget 2017 bevilgede en markant opnormering af medarbejdere i jobcentret. Den opnormering trådte for alvor i kraft i anden halvår af 2017, så den burde kunne mærkes ved næste revisionsgennemgang.

Afslutningsvis bemærker administrationen, at Ankestyrelsen i sin årsrapport for 2017 har opgjort, at Høje-Taastrup Kommune har en lavere omgørelsesprocent end landsgennemsnittet for den lovgivning, der vedrører arbejdsmarkedsområdets virksomhed, trods den manglende efterlevelse af rettidig opfølgning.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk