8. august 2020
Hele familien Larsen, der bor i udkanten af Sengeløse. Foto: Linda Johansen
gallery icon

Se billedserie

Hele familien Larsen, der bor i udkanten af Sengeløse. Foto: Linda Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reddede sin 40-årige mands liv med brækket hånd: Lene er årets hjerteredder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reddede sin 40-årige mands liv med brækket hånd: Lene er årets hjerteredder
Taastrup - 09. marts 2019 kl. 22:01
Af Lisbeth Jansen og Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lene Bregnholt Larsen fra udkanten af Sengeløse blev sent lørdag aften kåret som Årets Hjerteredder 2019. Det skete som afslutning på Hjerteforeningens indsamlingsshow »Hjertegalla«, der blev sendt direkte på TV2 Charlie. Hun blev hyldet af publikum for at have reddet sin mand og faderen til deres to børn, da han fik hjertestop i sin seng

arrow Læs også: Lene kan blive Årets Hjerteredder

- Ved at give hjertemassage og bruge en hjertestarter redder man ikke bare et liv, man redder ofte en hel familie fra tab og tragedie. Lene - jeg kan jo ikke sige, hvorfor så mange har stemt på dig som Årets Hjerteredder. Men personligt er jeg dybt imponeret over, at du i 20 ubeskriveligt hårde minutter holdt liv i din mand Anders. For øjnene af dine skrækslagne døtre. Og med en brækket hånd og en hjernerystelse, sagde Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, da hun overrakte prisen som Årets Hjerteredder 2019 til Lene Bregnholt Larsen.

Ud over æren - og det lykkelige i at Anders Larsen forsat lever og kan være ægtemand og far - fik Lene Bregnholt Larsen en hjertestarter fra Zoll samt en check på 10.000 kroner fra Østifterne, der sammen med Hjerteforeningen står bag kåringen af Årets Hjerteredder.

- Jeg er meget glad for prisen som Årets Hjerteredder. Vores historie viser, at hjertestop kan ramme alle. Og at det derfor er vigtigt, at så mange som muligt lærer genoplivning, siger Lene Bregnholt Larsen.

Episoden, hvor Lene Bregnholt Larsen reddede sin mand, skete om aftenen den 27. december 2017. Hun var gået tidligt i seng. Hun har det dårligt, og har uden at vide det på daværende tidspunkt en kraftig hjernerystelse og en brækket højre hånd efter et fald fra en hest nogle dage inden.

Hendes da 40-årige mand Anders Larsen bliver lidt længere oppe og ser tv, men går i seng kl. 23. Senere på natten vågner Lene Bregnholt Larsen ved, at hun hører sin mand skrige.

- Jeg vågner ved, at han skriger. Først tror jeg, at han har mareridt, så jeg lægger mig hen til ham. Men det reagerer han ikke på. Han bliver ved med at skrige, så jeg tænker, at der må være noget galt. Jeg tænder lyset i soveværelset og ser, at han ligger med åbne øjne uden at trække vejret. Dér ved jeg, at det er både unormalt og alvorligt. Jeg løber ud i køkkenet efter min mobil og ringer 112. På mobilen ser jeg, at klokken er 00.41. Der går nok ikke så lang tid i virkeligheden, men jeg føler, at det tager 100 år og en sommer, før jeg kommer igennem til alarmcentralen, husker Lene Bregnholt Larsen, da hun tidligere har fortalt om episoden til sn.dk.

Lene Bregnholt Larsen giver hjertemassage, mens parrets to piger går ud på pladsen og tager imod ambulancen, som kommer efter 20 minutter. Ambulance-redderne støder Anders Larsens hjerte og bliver kørt til Rigshospitalets traumecenter, hvor han er i kunstigt koma i to dage. Han vågner igen og har det i dag godt og er uden mén.

Hjerteforeningen havde i alt modtaget 54 indstillinger til Årets Hjerteredder. Heraf havde et dommerpanel udvalgt og nomineret tre redninger, som i en måneds tid har været præsenteret på hjerteforeningen.dk. Her kunne Hjerteforeningens medlemmer og støtter stemme på den redning, de fandt mest beundringsværdig.

I alt blev der afgivet 2385 stemmer inden for tidsfristen.

Lene Bregnholt Larsen vandt med cirka halvdelen af stemmer.

Se billeder øverst i galleriet af Lene Bregnholdt Larsen, hendes mand og børn.

arrow 15-årig dreng reddede sin far ved hjertestop
08. februar 2019 kl. 07:32 Opdateret: kl. 15:52
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk