17. januar 2021
Mandag aften den 13. juli målte ATK fra Vestegnens Politi hastighed på Roskildevej i Høje Taastrup. En bilist kørte så stærkt, at vedkommende mister kørekortet.
Mandag aften den 13. juli målte ATK fra Vestegnens Politi hastighed på Roskildevej i Høje Taastrup. En bilist kørte så stærkt, at vedkommende mister kørekortet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ræsede af sted med 193 kilometer i timen: Vanvidskørsel koster kørekortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ræsede af sted med 193 kilometer i timen: Vanvidskørsel koster kørekortet
Taastrup - 16. juli 2020 kl. 05:37
Af Peter Erlitz

En bilist kan se frem til en periode uden kørekort, efter bilisten mandag aften ræsede forbi en fotovogn fra Vestegnens Politi med en hastighed på mindst 187 kilometer i timen. En anden bilist blev blitzet til mindst 156 kilometer i timen, og kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

Mandag aften, den 13. juli kørte en af Vestegnens Politis fotovogne til Roskildevej i Høje Taastrup, for at måle hastighed på strækningen mellem Bondehøjvej og Ring 5. Det er en strækning, hvor den højest tilladte hastighed er 80 kilometer i timen.

Vestegnens Politi har erfaring for, at nogle bilister kører for stærkt på denne strækning, og kommer der derfor jævnligt med en automatisk trafik kontrol, ATK.

Denne aften gik målingerne i gang klokken 17.55, og fortsatte frem til klokken 23.55. I løbet af denne periode passerede 971 biler, og hele 106 biler kørte hurtigere end de tilladte 80 kilometer i timen. Langt de fleste kan se frem til en bøde, men ti bilister får et klip i kørekortet, og to bilister altså en frakendelse af kørekortet.

Det var klokken 19.26, at en bilist kørte så stærkt, at måleapparatet registrerede 193 kilometer i timen og der blev blitzet. Der fraregnes dog en vis måleteknisk usikkerhed, og derfor er udgangspunktet en hastighed på mindst 187 kilometer i timen. Der er i lovens forstand tale om vanvidskørsel, og foruden en ubetinget frakendelse af kørekortet får bilisten også en større bøde.

Et par timer senere, klokken 21.22 passerede en bil med 161 kilometer i timen. Også her kommer en vis usikkerhed bilisten til gode, og her bliver udgangspunktet en hastighed på 156 kilometer i timen. Denne bilist vil som udgangspunkt få en betinget frakendelse af kørekortet og en større bøde.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?