27. juni 2019
Provinsen er blevet hip, lyder det fra ejendomsmæglere. Flere undersøgelser viser da også, at kommuner som Høje-Taastrup er blevet populær blandt huskøbere.
Provinsen er blevet hip, lyder det fra ejendomsmæglere. Flere undersøgelser viser da også, at kommuner som Høje-Taastrup er blevet populær blandt huskøbere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Provinsen er hip: Det er nu, du skal sælge din villa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provinsen er hip: Det er nu, du skal sælge din villa
Opdateret 09. februar 2019 kl. 16:25
Taastrup - 09. februar 2019 kl. 15:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nu, boligejerne skal sætte huset til salg, fordi der sælges 50 procent flere villaer og rækkehuse i maj end i december.

Det viser beregninger, som RealMæglerne og BoligOne har lavet på salgstallene for villaer og rækkehuse i Danmark fra 2014 til 2018,

Analysen viser, at april, maj og juni er de tre måneder i løbet af året, hvor der sælges flest huse. Da det tager op imod 1-2 måneder at få huset gjort klar til salg, er det nu, du som boligejer skal sætte huset til salg. Det betyder, at du har de tre bedste måneder på året foran dig på boligmarkedet.

I maj 2018 blev der solgt 4.708 villaer og rækkehuse. Til sammenligning blev der i december 2018 solgt 3.027 villaer og rækkehuse.

Dermed stiger sandsynligheden også for et hurtigt salg, fortæller Preben Merrild Angelo, direktør for ejendomsmæglerkæderne RealMæglerne og BoligOne:

- Kommer man om på den anden side af juni, er der mindre aktivitet på markedet, og det falder hen imod december. Man kan selvfølgelig godt sælge sit hus på andre tidspunkter i løbet af året, men rent strategisk er det nu, man skal handle, hvis man alligevel har besluttet sig. Analysen er faktisk helt simpel: Sæt huset til salg, mens køberne er der. Så viser erfaringen, at salget går hurtigere, og der bliver færre omkostninger ved salget. Det er så enkelt, at det er rigtigt.

Provinsen er blevet hip
Netop villaer og rækkehuse er det område på boligmarkedet, der flytter sig allermest lige nu. Hvor ejerlejligheder har oplevet et lille dyk både på priser og salg i de større byområder, så oplever gennemsnitshuset på landsplan fortsat god efterspørgsel, og 2018 blev endnu et rekordår for hussalget.

- Provinsen er blevet hip. Det skyldes, at priserne fortsat har et rimeligt niveau. Man får ganske enkelt flere kvadratmeter for pengene. Derudover er der bare en tendens til, at børnefamilierne foretrækker at flytte lidt længere ud. Måske i erkendelse af, at sygeplejersken, politimanden, skolelæreren osv. knapt kan sidde i en ejerlejlighed i storbyen med to lønninger, fortæller Preben Angelo.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk