23. november 2020
Det var elever fra Charlotteskolens 8. og 9. klasser, der deltog i gårsdagens valgdebat, og de havde forberedt mange gode spørgsmål om ikke mindst skoleområdet. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Det var elever fra Charlotteskolens 8. og 9. klasser, der deltog i gårsdagens valgdebat, og de havde forberedt mange gode spørgsmål om ikke mindst skoleområdet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere til unge: Man kan godt være uenige i en god tone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere til unge: Man kan godt være uenige i en god tone
Taastrup - 11. november 2017 kl. 06:31
Af Stina Felby Egerup

Selvom vi er uenige, så kan vi godt være uenige i en god tone. Sådan var budskabet til elever fra 8. og 9. klasse på Charlotteskolen, da kandidater fra syv partier fredag stillede op til fælles valgdebat på skolen.

Det skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

- Formålet er at vise, at selvom vi er uenige, så kan vi godt være uenige i en god tone. Ytringsfrihed er vigtig i et demokrati, og det er vigtigt at kunne tale sammen, selvom man er uenige, siger Venstres spidskandidat, Flemming Andersen, som havde taget initiativ til debatten.

Det gjorde han, efter Venstres valgplakater var blevet revet ned og ødelagt i området omkring Charlotteskolen. Ingen ved, hvem der står bag hærværket, men episoden fik Flemming Andersen til at kontakte skolen med et tilbud om en debat om netop demokrati og vigtigheden af ytringsfrihed og retten til at være uenig.

Det tilbud tog skolen glad imod, og de øvrige partier bakkede op.

- Vi har jo en fælles vision om at skabe den bedste kommune. Vi er måske uenige om, hvordan vi gør det bedst, men selvom vi er uenige, så er vi faktisk gode venner og giver altid hånd eller krammer, når vi mødes, fortalte Nina Strøm Tønnes (S).

De unge har selv i ugens løb arbejdet med lokalpolitik og fundet frem til en række emner, de gerne ville i dialog med politikerne om. Debatten kom således til at handle meget om skoleområdet, og den faldt også på skolereformen og konflikten om lærernes arbejdstidsregler for nogle år siden. Det brugte politikerne som et eksempel på, at der er forskel på landspolitik og lokalpolitik, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi stiller jo op til byrådet i Høje-Taastrup Kommune, men sådan noget som skolereformen gælder for hele landet, så den kan vi ikke ændre på. Men vi kan se på, hvordan vi kan forme den lokalt, sagde Michael Blem Clausen (AL).

Skoleleder Minna Thøgersen var glad for, at politikerne havde taget sig tid til at tale med eleverne, selvom de jo endnu ikke har stemmeret. For selvom alle måske ikke har lyst til at kaste sig ind i det politiske arbejde, så er det vigtigt at deltage i demokratiet, lød den afsluttende bemærkning fra skolelederen til eleverne.

- Der er ikke så mange år til, at I selv kan gå ned og stemme, og så er det vigtigt, at I gør det. I kan bruge jeres indflydelse til at være med til at bestemme, hvem der skal tage beslutningerne, sagde hun.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?