3. august 2021
Selvom Ole Hyldahl er kendt som en meget hjælpsom, humoristisk og omgængelig person, skal man ikke tage fejl: Han kan også skrue bissen på, når situationen kræver det. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Selvom Ole Hyldahl er kendt som en meget hjælpsom, humoristisk og omgængelig person, skal man ikke tage fejl: Han kan også skrue bissen på, når situationen kræver det. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker stopper: - Jeg har været meget glad for min tid i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker stopper: - Jeg har været meget glad for min tid i byrådet
Taastrup - 26. november 2018 kl. 11:56
Af Stina Felby Egerup

En hjerneblødning for et par måneder siden sætter nu en stopper for 74-årige Ole Hyldahls lokalpolitiske karriere.

arrow Læs også: Ligefrem, jordnær og empatisk: - Han vil blive savnet

Enhedslistens byrådsmedlem har nemlig valgt at stoppe i byrådet for at koncentrere sig om sin genoptræning efter hjerneblødningen.

- Jeg har været meget glad for min tid i Høje-Taastrup Kommunes byråd. Det har været både spændende og også hårdt arbejde. Jeg har været glad for det gode samarbejde på tværs af partierne, fortæller Ole Hyldahl.

Udover sin politiske karriere har han også brugt meget af sin tid som bisidder for borgere, der er kommet i klemme i systemet, men det må han også stoppe med.

- Jeg må desværre også sige farvel til at være bisidder. Jeg er i rigtige god bedring, men nu må jeg koncentrere mig 100 procent om at blive helt rask. Det er hårdt arbejde, for eksempel at komme til at gå igen, men jeg skal nok komme efter det, lyder det fra den altid positive Ole Hyldahl.

Hans arvtager i byrådet i Høje-Taastrup bliver Emil Viskum, som allerede har vikarieret for Ole Hyldahl de seneste måneder. Han glæder sig til at fortsætte sit politiske arbejde, men bruger også lejligheden til at sende en stor tak for Ole store indsats.

- Ole er om nogen en mand med et kæmpe hjerte. Han er altid parat til at hjælpe andre, og hans flid, ordentlighed, rummelige natur og engagement har været en gave for mange mennesker, også for mig, siger Emil Viskum og fortæller, at Ole har spillet en stor rolle i hans lyst til at gå aktivt ind i politik.

- Ole har altid inviteret til dialog, og på trods af hans store erfaring har han altid ladet mig få plads, lyttede til mine argumenter, rost mine tiltag, men også givet konstruktiv kritik og har på den måde været med til at gøre mit arbejde i Enhedslisten i Høje-Taastrup spændende, lærerigt og vedkommende og været med til, at jeg fik lyst til selv mere aktivt at gå ind i det lokalpolitiske arbejde i Høje-Taastrup, siger han og fremhæver også Ole Hyldahls store frivillige arbejde.

- Som bisidder og partsrepræsentant har Ole gjort et kæmpe arbejde for mange mennesker. Han har altid været parat til at kæmpe den lille mands sag. Ole er hjælpsomheden selv og han ville stå op, hvis du ringede kl. 3 om natten og spurgte, om du lige måtte komme forbi og låne et eller andet, siger han.

Og hjælpsomheden er han da også blevet kendt for gennem årene, fortæller Jan Simon Petersen, bestyrelsesmedlem i Enhedslisten i Høje-Taastrup.

- Ole har som bisidder hjulpet mange til førtidspension og erstatning for fejlbehandling. Ole er kendt for dette arbejde i vide kredse og har hjulpet både i Høje- Taastrup, København, Albertslund, Roskilde og Holbæk mv. Det er alt sammen sket samtidig med, at han både har været byrådsmedlem, handicaphjælper og alt muligt andet. Ole besidder en utrolig arbejdsindsats, og han svigter aldrig, siger han.

Det kan Flemming Petersen, som Ole har været partsrepræsentant for, skrive under på. Ole Hyldahl hjalp ham nemlig i hans kamp for at få førtidspension i Københavns Kommune.

- Ole gik 110 procent ind i min sag. Han kontaktede jobcentret, fik aktindsigt og lagde en strategi. Han meddelte jobcentret, at han var min partsrepræsentant, samt at det betød, at han deltog i alle møder med jobcentret. Undervejs var der op- og nedture. Men Ole var som et bjerg for mig. Han holdt mig altid underrettet om, hvor min sag var på vej hen, fortæller Flemming Petersen.

- Ole bed sig fast som en terrier; han ringede, skrev, klagede hele vejen op igennem systemet. Sideløbende hermed kontaktede han mig og fortalte, at han var sikker på, at vi vandt sagen. Det lykkedes også! I midten af juni måned i år havde Oles enorme engagement båret frugt, og jeg blev tilkendt førtidspension. Jeg er Ole dybt taknemmelig, fortæller Flemming Petersen.

Lokalt er Ole Hyldahl også kendt for sit store frivillige arbejde, ikke mindst som klovn til børnefestivalen Callisto, hvor han har aktiv fra starten. Her betjener han sin kartoffelkanon.

Ole Hyldahl har også optrådt som auktionarius på frivillighedsdagen.

Ole Hyldahls utræden af byrådet blev godkendt på seneste byrådsmøde, hvor Emil Viskums indtræden også blev godkendt.

arrow Politiker hyldes: Han fik partiet til byen
26. november 2018 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:35

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?