15. september 2019
Udvalgsformanden ser, hvordan noget af træningen på Sundhedscenter Espens Vænge foregår. Her er det et hjerte-lunge-hold, der genoptræner. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Udvalgsformanden ser, hvordan noget af træningen på Sundhedscenter Espens Vænge foregår. Her er det et hjerte-lunge-hold, der genoptræner. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker i praktik: Skal gøre politiske sager mindre fluffy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker i praktik: Skal gøre politiske sager mindre fluffy
Taastrup - 14. februar 2019 kl. 19:50
Af AF Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad gør man som relativt ny politiker og udvalgsformand for at få viden om det område, man arbejder politisk med.

Byrådspolitiker i Høje-Taastrup Helle Koch (K) har gjort, hvad hun mener er rigtigt for at få en grundlæggende viden om det område, som hun er formand for.

Hun er formand for ældre- og sundhedsudvalget, og i løbet af januar har hun brugt syv dage på at turnere rundt til forskellige dele af kommunen, der har med ældre- og sundhedsområdet at gøre for komme i en slags praktik.

- Jeg synes, det er enormt vigtigt som ny politiker at have et grundlæggende kendskab til området. Jeg har ikke en sundhedsfaglig baggrund, så det er meget givende at komme rundt og se tandplejen, plejecentrene, sundhedscentret og alt. For det kan godt blive lidt fluffy, når man sidder med en sag på skrivebordet uden at vide, hvad det helt handler om, siger Helle Koch, der forleden var i praktik i Sundhedscentret Espens Vænge.

Har gjort indtryk

Udover besøg på sundhedscentret, der blandt andet står bag forskellige sundhedstilbud i kommunen, har Helle Koch også været i praktik på plejecentrene i kommunen, ude med hjemmeplejen og på besøg hos tandplejen.

- Der har været mange ting, der har fået mig til at få øjnene op. Der er så mange medarbejdere, der giver meget af sig selv både fysisk og psykisk. Det har været fantastisk at se, og så har det givet et indblik i de udfordringer, som medarbejderne møder i marken, siger Helle Koch og nævner især en episode på Birkehøj Plejecenter, der gjorde indtryk.

- At se arbejdet med demens på Birkehøj. Her læste en medarbejder op fra en bog om gamle dage, og at se, hvordan de demensramte fik munden på geled og talte med, gjorde et stort indtryk, fortæller hun.

Helle Koch er ikke i tvivl om, at det har været enormt givende at komme rundt i kommunen og opleve sundhedstilbuddene på egen krop. Hun har ikke bare kigget på, men også selv deltaget, og fortæller, at hun blandt andet har gået arm i arm med en demensramt og serveret kaffe til borgere på et plejecenter.

Hun mener, at alle udvalgsformænd med fordel kunne gøre det samme og tage ud i virkeligheden.

- Jeg går ikke ind for tvang, men man burde gøre sig selv den tjeneste at gøre det, hvis man ikke selv har en baggrund inden for sit område, siger hun.

Et menneske bag politikeren

Leder af Sundhedscenter Espens Vænge Konni Riising ser også store fordele i, at en udvalgsformand tager ud og oplever virkeligheden.

- Det giver en fornemmelse af, hvad Helle ved om området. Og jeg synes, det er godt, at en formand helliger sig sådan en tur og bruger tid på det. Denne her tur er i luksusenden, fordi hun har brugt så mange timer i dagtimerne på det. Mange lokalpolitikere har ofte kun tid efter fyraften. Så det giver rigtig mange muligheder, siger Konni Riising og uddyber.

- Hvis der for eksempel er klagesager fra borgerne, så har Helle Koch en lidt bedre viden om og kan se mere nuanceret på det, siger lederen.

Når en politiker tager ud i den virkelige verden, så gør det også, at borgerne får en bedre forståelse.

- Det viser, at der er et menneske bag politikeren, når borgerne møder politikeren, og så er det også et godt signal for huset, siger Konni Riising.

Helle Koch har brugt i alt syv dage i løbet af januar på at være i praktik. Hun er i gang med sin første periode i byrådet i Høje-Taastrup Kommune ved valget i 2017. Hun har været på barsel en stor del af 2018 og vendte tilbage til det politiske arbejde i efteråret.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk