25. november 2020
Her er det elever på Borgerskolen, som blandt andet har haft givet tilladelse til, at lærere kunne bruge værnemidler, da smittetrykket var stort på skolen tidligere på året, og elever var sendt hjem. Foto: Kim Rasmussen
Her er det elever på Borgerskolen, som blandt andet har haft givet tilladelse til, at lærere kunne bruge værnemidler, da smittetrykket var stort på skolen tidligere på året, og elever var sendt hjem. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker: Skoleledere bør vurdere om lærere kan bruge mundbind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker: Skoleledere bør vurdere om lærere kan bruge mundbind
Taastrup - 20. oktober 2020 kl. 14:53
Af Kasper Ellesøe

Det er ikke en mulighed for utrygge lærere at kunne benytte visir eller mundbind, når de underviser.

Det oplyste Høje-Taastrup Kommune i sidste uge.

arrow Læs også: Politisk uenighed: Lærere bør kunne bruge mundbind

Det må man ikke, fordi det i øjeblikket ikke anbefales af Sundhedsstyrelsen, lyder begrundelsen. Og kommunen følger styrelsens anbefalinger.

Den udmelding undrer Danny Malkowski, der er Liberal Alliances spidskandidat i Høje-Taastrup, men som ikke er i byrådet.

- Det er vildt formynderisk, at forvaltningen i Høje-Taastrup Kommune forbyder skolelærere at gå med mundbind eller visir, hvis de føler sig utrygge på deres arbejdsplads. Jeg er helt tryg ved, at de lokale skoleledere selv er i stand til at vurdere situationen fra sted til sted, uden kommunen skal blande sig i det. Det er skolelederne, som har fingeren på pulsen i dagligdagen og derfor også skolelederne, som bedst kan vurdere, hvad der skaber mest tryghed for lærere og elever i den pågældende folkeskole, siger Danny Malkowski.

Hans kommentar til sagen kommer efter flere lærere har henvendt sig til kommunen for at spørge om, de må benytte visir eller mundbind, fordi de frygte corona-smitte.

Selvom det ikke er anbefalingen, mene LA-politikeren, at lærerne bør få lov til at bruge ekstra beskyttelse.

- Kommunen er naturligvis i sidste ende ansvarlig for, at folkeskolerne følger anvisningerne fra Sundhedsstyrelsen. Men at Sundhedsstyrelsen ikke anbefaler at bruge mundbind er ikke det samme, som at de helt fraråder brugen. Derudover påpeger flere lærere også, at de ikke altid kan overholde afstandskravene, som Sundhedsstyrelsen ellers netop anbefaler. Det må derfor være op til den enkelte skoleleder at vurdere om lærere på en given folkeskole skal have lov til at gå med mundbind eller visir for at de kan føle sig trygge i undervisningen, siger Danny Malkowski.

Der er dog undtagelser. Det pædagogiske personale på Mølleholmskolens Heltidstilbud må gerne bruge egne mundbind eller visir.

Derudover har Borgerskolens personale også haft tilladelse til at benytte sig af mundbind eller visir på grund af et smitteudbrud, hvor flere årgange i en periode var hjemsendt.

arrow På privatskolerne må lærere godt bruge mundbind eller visir
23. oktober 2020 kl. 18:42 Opdateret: kl. 19:58

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?