26. marts 2019
Et projekt på Birkehøj Plejecenter har modtaget puljemidler fra Ældreministeriet. Foto: Kenn Thomsen
Et projekt på Birkehøj Plejecenter har modtaget puljemidler fra Ældreministeriet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejecenter får penge til at øge livskvaliteten hos ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejecenter får penge til at øge livskvaliteten hos ældre
Taastrup - 11. juli 2018 kl. 07:51
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birkehøj Plejecenter har modtaget penge fra Sundheds- og Ældreministeriet fra puljen til »Igangsættelse af aktiviteter, som kan styrke livskvaliteten blandt ældre på plejehjem og plejecentre«. Beløbene er henholdsvis 92.000 kroner i 2018 og 97.500 i 2019, og det er penge, der går til projektet »Øget livskvalitet gennem musik«. Det skriver ministeriet på dets hjemmeside.

Tildelingen af puljemidlerne glæder centerleder på Birkehøj Plejecenter, Jette Elleby.

- Jeg er sindssygt glad, og det betyder rigtig meget. Vi kan se, at nå vi for eksempel sidder og spiser og så afslutter med en sang, så liver de ældre op, så musik betyder meget. Det vækker de demente, og det giver livsglæde, fortæller hun.

Hvad pengene konkret skal gå til, vides ikke præcist endnu, men det giver flere muligheder, fortæller Jette Elleby og nævner at man måske kan lave en aftale med musikskolen, der for eksempel kan komme og lave en generalprøve på en koncert på plejecenteret eller noget helt andet.

- Det er selvfølgelig ikke penge, der afgør, om vi kan have mere musik. Vi kan nok godt få en institution til at komme og synge med de ældre, men når man betaler for noget, kan man kræve lidt mere, som kan være med til at udvikle beboerne, siger Jette Elleby.

I alt har 78 projekter på landets plejehjem fået tildelt penge til alt fra musikterapeuter til cykelture, der skal øge livskvaliteten hos ældre borgere, som bor på plejehjem.

- Gode og sjove oplevelser på plejehjemmene er guld værd. Det samler de ældre og giver livsglæde hele vejen rundt. Det er enormt vigtigt, at vi også har fokus på, at der er tilbud om forskellige aktiviteter på landets plejehjem - for livet skal være værd at leve helt ind til det sidste, siger ældreminister Thyra Frank i forbindelse med tildelingen af puljepengene.

En undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser netop, at et varieret udbud af aktiviteter er et af de områder på plejehjemmene, som kan forbedre beboernes livskvalitet.

I forbindelse med satspuljeaftalen for 2016 blev det besluttet at afsætte 20 mio. kr. over fire år til at øge beboernes for livskvalitet på landets plejehjem og plejecentre. Midlerne for 2016 og 2017 blev udmøntet i juli 2016. De resterende midler for 2018 og 2019 - i alt 11,6 mio. kr. - udmøntes nu.

Birkehøj Plejecenter er det eneste i Høje-Taastrup Kommune, der har fået tildelt penge.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk