20. september 2019
Broen over Hveen Boulevard er renoveret. Det var planen, at man i forbindelse med renoveringen ville anlægge en kombineret gang- og cykelsti i den vestlige side af broen, men den plan er droppet. Foto: Stina Felby Egerup
Broen over Hveen Boulevard er renoveret. Det var planen, at man i forbindelse med renoveringen ville anlægge en kombineret gang- og cykelsti i den vestlige side af broen, men den plan er droppet. Foto: Stina Felby Egerup
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planlagt cykelsti på bro er droppet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planlagt cykelsti på bro er droppet igen
Taastrup - 25. marts 2019 kl. 15:50
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fodgængere og cyklister, der havde håbet på at kunne tage cyklen over jernbanen på den vestlige side af Hveen Boulevard, må skyde en hvid pil efter det ønske.

Selvom byrådet i Høje-Taastrup Kommune sidste år øremærkede 4,3 millioner kroner til en kombineret cykel- og gangsti på broen. De penge blev øremærket til etablering af en dobbeltrettet sti på den vestlige del af broen, hvor højresvingsbanen er i dag. Idéen var, at højresvingsbanen ville blive væsentligt forkortet.

Men det projekt er droppet, fortæller Lars Koch, der er vejchef i Høje-Taastrup Kommune.

- Det var besværligt at føre den eksisterende cykelsti nord for jernbanen op på broen, fordi der er store niveauforskelle på grund af et regnvandsbassin bag ved Netto og Maxi Zoo. Samtidig skulle den også forbindes med en sti i den nye bydel Høje-Taastrup C. Det ville også skabe trafiksikkerhedsmæssige problemer, når Ny Blekinge Boulevard skulle anlægges, og der skulle være byggefelter, for hvordan skulle man lige få stien igennem der, siger vejchefen.

Tanken var at forbinde Gadehave-kvarteret og City 2 via parkstrøget i Høje Taastrup C med et loop, men det kunne altså ikke lade sige gøre.

- Idéen blev nok hastet lidt igennem, fordi man kunne spare en halv million kroner ved at gøre det i forbindelse med renovering af broen. Men da man kom ud og så det i virkeligheden, ville det være for besværligt og dermed for uattraktivt. Så det var summen af forskellige problemer, der gjorde, at det blev droppet, siger Lars Koch.

De to områder er i forvejen forbundet ved en cykelsti på den modsatte side af Hveen Boulevard. Her kan man køre fra krydset ved brandstationen og Elgiganten fra nord mod syd over jernbanen, krydse Høje Taastrup Vej og følge stien, indtil broen over Hveen Boulevard, som fører til City 2.

Høje-Taastrup Kommune oplyser, at de 4,3 millioner kroner er lagt tilbage i kommunekassen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk