22. april 2019
Piger og kvinder er underrepræsenteret i fodbold, men 11 nyuddannede pigefodboldtrænere skal få flere tiol at spille.
Piger og kvinder er underrepræsenteret i fodbold, men 11 nyuddannede pigefodboldtrænere skal få flere tiol at spille.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pigetrænere fik diplomer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pigetrænere fik diplomer
Taastrup - 12. oktober 2018 kl. 07:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

11 pigefodboldtrænere har nu helt eller delvist gennemført en to-årig træneruddannelse. DBU Sjælland og Høje-Taastrup Kommune står bag den særlige uddannelse, som er et led i at få flere piger og kvinder i fodbold. Uddannelsen er tilrettelagt specifikt til de unge pigetrænere af Høje-Taastrup Kommune og tre lokale klubber - HTI fodbold, FHF/Hedehusene Fodbold, TG80IF - i samarbejde med DBU Sjælland. Uddannelsen har klædt fodboldtrænerne endnu bedre på til at træne pigerne, lave sociale arrangementer og markedsføre klubberne. At der er rene pigehold og dygtige, kvindelige trænere, har erfaringsmæssigt stor betydning for at rekruttere og fastholde piger i fodbold.

Selv om fodbold er populært, så er piger og kvinder underrepræsenteret i fodboldklubbernes medlemskartoteker. Det er baggrunden for, at Høje-Taastrup Kommune og DBU Sjælland har indgået et tre-årigt samarbejde, hvor én af de centrale indsatser er den to-årige træneruddannelse.

DBU offentliggjorde i foråret en ny rapport med deres anbefalinger til at få flere piger og kvinder i fodbold. DBU ønsker at fordoble antallet af kvindelige fodboldspillere i 2025, hvor målet er 130.000 kvindelige medlemmer på landsplan.

DBU's formand Jakob Koed og formand for fritids- og kulturudvalget, Merete Scheelsbeck, overrakte diplomerne til de unge trænere.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk