11. december 2017
Det er primært kvinder, der dyrker Roller Derby, og den tempofyldte sport kan opleves i Taastrup den 11. og 12. august. Foto: PR
gallery icon

Se billedserie

Det er primært kvinder, der dyrker Roller Derby, og den tempofyldte sport kan opleves i Taastrup den 11. og 12. august. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Piger på hjul: Oplev en historisk sportsbegivenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Piger på hjul: Oplev en historisk sportsbegivenhed
Taastrup - 09. august 2017 kl. 11:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver fart over feltet, når 125 unge piger fra hele Europa giver den gas til Roller Derby i Taastrup.

Det sker i dagene den 11.-12. august til verdens største og første internationale junior Roller Derby turnering.

Roller Derby er en kontaktsport, som udføres på rulleskøjter på en oval bane, hvor to hold forsøger at få flest point. Og det er den sport, næsten 600 mennesker kommer til byen for at udføre, herunder 125 børn i alderen fra 10-18 år, et stort antal dommere, streaming crew, fotografer, sponsorer og mange flere.

Børnene kommer fra ni forskellige lande: Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland, USA, England, Skotland, Sverige, og Danmark. Mange af børnene kommer i selskab med deres familie og fans, som ikke vil gå glip af denne historiske begivenhed.

Voksen Roller Derby er nemlig en relativ ny sport, og først de seneste par år er junior Roller Derby for alvor begyndt at vokse frem rundt om Europa.

Og Taastrup bliver nu centrum for denne store begivenhed. Turneringen afholdes i Taastrup Idrætshaller, og børn og frivillige indkvarteres på den tidligere Parkskolen ved siden af.

Lørdag aften, når alle kampe er afviklet, afsluttes med et stort rulledisko, hvor også publikum kan leje rulleskøjter og være med på gulvet.

Søndag står den på træningsbootcamp for alle børnene.

Det er folkene fra Copenhagen Roller Derby, som står bag den store begivenhed. Copenhagen Roller Derby var også den første klub i Danmark og er i dag den største danske klub samt nuværende danske mestre.

Der er kampe fredag kl. 9-20.30 og lørdag kl. 9-17.30, hvor alle kan kigge med. En dagsbillet koster 50 kroner og en weekendbillet 75 kroner, begge inklusiv adgang til rulledisko.

Se mere på www.catrollerderby.com.

Roller Derby går ud på at to hold á fem spillere dyster mod hinanden på en flad oval bane. Èn af spillerne har rollen som jammer og er den, der kan score point - hun får et point for hver modstander, hun passerer.

De andre spillere kaldes blockere og skal fysisk forhindre modstanderens jammer i at score point. Samtidig forsøger de at hjælpe deres egen jammer frem. Det hold, der scorer flest point vinder.

Det er tilladt at tackle modstanderne og knalde dem af banen, så længe man kun bruger sin skulder, ryg og bagdel. Bruger man sine albuer eller hænder får man en straf og kommer på bænken i varierende antal minutter afhængigt af, hvor grov overtrædelsen er.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk