20. september 2021
Lisbeth Kjærholts datter Laura er en dygtig rytter, så Lisbeth bruger meget af sin fritid på at tage til stævner og passe hesten Susogdus. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Lisbeth Kjærholts datter Laura er en dygtig rytter, så Lisbeth bruger meget af sin fritid på at tage til stævner og passe hesten Susogdus. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Personen bag politikeren: - Jeg kan mærke roen sænke sig, når jeg kommer hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Personen bag politikeren: - Jeg kan mærke roen sænke sig, når jeg kommer hjem
Taastrup - 27. juli 2021 kl. 19:30
Af Stina Felby Egerup

- Jeg elsker at køre ned ad vejen mod vores hus, for jeg slapper mere og mere af, jo længere jeg kommer ned af vejen. Her er virkelig fredeligt, og jeg kan mærke roen sænke sig i mig, når jeg kommer hjem. Jeg kunne ikke forestille mig at bo et andet sted.

arrow Læs også: Personen bag politikeren: Ken tager sin farmors værdier med sig i livet

Sådan fortæller 51-årige Lisbeth Kjærholt om sit og familiens hjem, som ligger godt 2 km uden for Marbjerg omgivet af marker. Her nyder hun roen oven på en arbejdsdag som administrativ medarbejder i et lille smedefirma, og her nyder hun tiden med manden Tim og børnene Jakob og Laura på 19 og 17 år.

Blå bog
  • Navn: Lisbeth Kjærholt
  • Bopæl: Marbjerg
  • Alder: 51 år
  • Civilstand: Gift med Tim
  • Børn: 2 (Jakob på 19, Laura på 17 år)
  • Uddannelse: HA
  • Beskæftigelse: Administrativ medarbejder
  • Politisk parti: Venstre (V)

Til november er hun spidskandidat for Venstre til kommunalvalget - et parti, hun har været medlem af siden 2004.

- Jeg er vokset op med, at man har en mening om tingene. Og hvis du vil have indflydelse, så må du blande dig. Og hvis du ikke blander dig, kan du heller ikke brokke dig, siger Lisbeth Kjærholt og fortæller, at hendes far derfor var med i diverse bestyrelser i hendes barndom.

Hendes politiske interesse blev vakt, da hun selv fik børn og begyndte at interesse sig for, hvordan hun selv kunne få indflydelse på tingene. Hun tog til et møde i Venstre og endte hurtigt i bestyrelsen. Hun har været opstillet til byrådet tidligere, men da Venstres tidligere spidskandidat flyttede fra kommunen, blev hun valgt til partiets spidskandidat.

- Jeg har det faktisk ikke allerbedst med at skulle sælge mig selv, som man jo lidt skal som kandidat. Jeg elsker politikken, men jeg er ikke sælgertypen - og jeg prutter heller aldrig om prisen, siger hun med grin.

Et aktivt liv

Lisbeth Kjærholt har trådt sine barnesko i Søborg og Karlslunde, og hun betegner sin barndom som en tryg tid i villakvarteret, hvor man kunne løbe på rulleskøjter med vennerne på vejen. Hun dyrkede meget gymnastik fra hun var 8 til 18 år og var både underviser og hjælpetræner i gymnastikforeningen.

Gymnastikken har hun lagt på hylden for mange år siden, men hun elsker fortsat at være aktiv. Familieferierne er derfor også ofte pakket med indhold som rappelling, klatring eller riverrafting.

Og så kan Lisbeth Kjærholt godt lide at se fodbold - en interesse, hun har arvet fra sønnen. Datteren er til gengæld en dygtig rytter, så meget af Lisbeth Kjærholts fritid går også med at køre datteren til stævne og passe hesten, Susogdus, som står ved hjemmet i Marbjerg sammen med selskabsponyen Bumle.

- Faktisk kan jeg også slappe af ved at muge ud i stalden. Det er næsten helt meditativt for mig at stå der, siger Lisbeth Kjærholt.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Lisbeth Kjærholt og hendes mand Tim købte huset uden for Marbjerg for 20 år siden. Foto: Kenn Thomsen

Fællessang og tv

Ellers elsker hun at synge, særligt hvis hendes mand sidder ved klaveret i familiens stue. Familien kan også godt synge sammen i bilen, og Lisbeth Kjærholt var også fast seer, da DR lancerede fællessang under corona-nedlukningen.

Og selvom tv ikke fylder meget i hverdagen, så bliver det jævnligt tændt i huset i Marbjerg.

- Jeg er stor fortaler for flow-tv, hvor man bare tænder og ser, hvad der er. Så kan man blive positivt overrasket og falde over noget, men aldrig selv ville have valgt, men som gør en klogere. Og viden gør det nemmere at have en holdning, siger Lisbeth Kjærholt og forklarer, at hun ser mange nyheder, men også elsker 'afslappet' tv som Bonderøven og Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed.

Ellers er det typisk en god bog, der bliver fundet frem, når Lisbeth Kjærholt skal slappe af.

- Jeg læser mange biografier, men kan også godt lide skønlitteratur, der samtidig fortæller noget om en periode eller et særligt område. Så lærer man noget, samtidig med man bliver underholdt, siger hun.

Der følger 42 tønder land med huset i Marbjerg, og Lisbeth Kjærholt er glad for udsigten til markerne, der er forpagtet bort. Foto: Kenn Thomsen

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?