23. juni 2021
Der er i alt 3,5 millioner kroner på vej til at løfte folkeskolerne i Høje-Taastrup Kommune. Politikerne har nu besluttet, hvordan pengene skal bruges. Foto: Kenn Thomsen
Der er i alt 3,5 millioner kroner på vej til at løfte folkeskolerne i Høje-Taastrup Kommune. Politikerne har nu besluttet, hvordan pengene skal bruges. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge på vej: Sådan skal folkeskolen løftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Penge på vej: Sådan skal folkeskolen løftes
Taastrup - 07. maj 2021 kl. 07:15
Af Kasper Ellesøe

Der er penge på vej til et løft af folkeskolen i Høje-Taastrup Kommune.

arrow Læs også: Skolers fysiske rammer kan se frem til opgraderinger

Nu bliver kommunens andel af en finanslovspulje på 400 millioner kroner i 2021 til et generel løft af folkeskolen fordelt til skolerne.

Beløbet er på cirka 3,5 millioner kroner, og politikerne har netop besluttet, at 1 millioner kroner af beløbet går til sprogstimulering, mens 2,5 millioner kroner bliver fordelt til skolerne efter elevtal, hvorefter skolelederen disponerer over midlerne, så de overholder puljeformålet.

Alle partier i både i byrådet stemte for, men inden da stille Socialdemokratiet og Enhedslisten et ændringsforslag i alle udvalg samt byrådet om, at de 2,5 millioner kroner skulle øremærkes til to-lærerordninger på skolerne, fordelt efter elevtal.

Oprindeligt lød forslaget fra administrationen ellers, at 2,5 millioner kroner skulle bruges på udvikling af Fremtidens Skole.

De Konservative stemte imod forslaget fra de to oppositionspartiers imod i begge udvalg.

Skoleledelsen bestemmer

I stedet stillede partiet forslaget om, at skoleledelse beslutter, hvordan pengene bruges.

- Det er et sympatisk forslag Socialdemokratiet og Enhedslisten, men vi mener, det er op til skoleledelsen at vurdere, hvordan pengene skal bruges. Derfor blev så et kompromis, at skolelederen kan beslutte, hvordan midlerne bruges. Der er forskel på skolerne, og vi mener, det er bedst at lade sig skolen afgøre, om det giver mening at have tolærer-ordning eller ej, siger Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget.

De Radikale undlod at stemme om ændringsforslaget fra Socialdemokratiet og Enhedslisten, mens Dansk Folkeparti, De Konservative og Lokallisten stemte imod.

Hos Socialdemokratiet ønskede man med ændringsforslaget at sikre, at pengene rent faktisk bliver brugt på at løfte undervisningen.

- Jeg vil ikke have, at pengene skal bruges på at dække et underskud. Nu skal vi følge tæt, hvordan pengene bruges. Derfor foreslog vi et konkret forslag i form af en tolærer-ordning, fordi vi ved, at det er vejen frem for, at man får ro i klassen og dermed et løft af undervisningen. På den måde kan differentiere undervisningen og løfte de svage og styrke de stærke elever, siger Thomas Bak (S).

Men det blev altså ikke vedtaget, og i stedet bliver det op til den enkelte skoleleder, hvordan pengene skal bruges.

Byrådet besluttede desuden, at der skal følges op og laves en evaluering i 3. kvartal 2023.

I 2020 lød Høje-Taastrups andel på 2,5 millioner kroner, i 2022 kommer det efter planer 4,9 millioner kroner, mens det er 7,2 millioner kroner i 2023.

Beslutningen om at bruge 1 millioner kroner på sprogstimulering traf byrådet allerede sidste år i juni, da der er øgede udgifter til sprogstimulering.

arrow Forhandlinger er brudt sammen: Ingen lokalaftale til lærerne
19. marts 2021 kl. 15:23 Opdateret: kl. 13:46
arrow Derfor blev parterne ikke enige om lokalaftale for lærerne
19. marts 2021 kl. 15:10 Opdateret: kl. 13:46
arrow Politikere i appel: Lad os selv bestemme over skolerne
11. januar 2021 kl. 19:48 Opdateret: kl. 15:21

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?