26. februar 2021
Der skal arbejdes videre med en plan for Hakkemosen, har et enigt byråd besluttet. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der skal arbejdes videre med en plan for Hakkemosen, har et enigt byråd besluttet. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partier: Hakkemosen skal forblive kommunal ejendom - vil lave plan for området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partier: Hakkemosen skal forblive kommunal ejendom - vil lave plan for området
Taastrup - 27. februar 2019 kl. 18:45
Af Kasper Ellesøe

Der skal arbejdes videre med at lave en visionsplan for Hakkemosen og muligvis også andre naturperler i Høje- Taastrup Kommune.

Det står klart, efter byrådet i aftes stemte for et forslag stillet af Socialdemokratiet og Enhedslisten om at sætte en proces i gang, hvor personer, grupper og institutioner med interesse for området bliver inddraget i udvikling af Hakkemosen, som skal blive på kommunale hænder og være fælles ejendom for borgerne i kommunen.

Det var i forbindelse med det kuldsejlede vandlandsprojektet, hvor Hakkemosen skulle sælges væk, at partierne fandt ud af, at mange borgere havde en holdning til det grønne område.

- Vi fik øjnene op for, hvor meget området betyder for folk. Alle forskellige personer og grupperinger viste bekymringer for salget af Hakkemosen, og mange tilkendegav, at området skulle blive på kommunale hænder, og at det burde udvikles i endnu højere grad, så det var en grøn plet for beboerne i området og et udflugtsmål for resten af kommunen, sagde gruppeformand Peter Faarbæk (S) i forbindelse med behandling af sagen. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Med de erfaringer og tilbagemeldinger fra borgere, er vi kommet til et tidspunkt, hvor vi mener, at hakkemosen skal blive på kommunens hænder og sammen med borgere og brugere udvikle en visionsplan, sagde Peter Faarbæk.

Enhedslisten mener ikke, at område skal sælges.

- Det er en lille naturperle, som ikke skal sælges til private, som kan tjene en masse penge i egne lommer. Med det kuldsejlede vandlandsprojekt skal der arbejdes på en vision for området, hvor der skal være fri adgang for kommunens borgere. Det skal mest af alt blive brugt og skabe glæde for kommunens institutioner og i borgernes hverdag, sagde Emil Viskum (EL), der håber, at en grøn vision vil få en afsmittende effekt i forhold til, hvilke virksomheder, som er interesserede i at udvikle det regionale fritidsområde, der ligger op til Hakkemosen.

Alle partier kunne støtte op om at sende forslaget videre til behandling i de relevante udvalg. Borgmester Michael Ziegler foreslog endda på vegne af den konservative byrådsgruppe at udbrede en eventuel visionsplan.

- Hakkemosen er en naturperle, den er vigtig. Det er vores naturperler i det hele taget. Vi markedsfører os om tæt på storbyen og på naturen. Vi kan sagtens se os selv i at lave en plan for, hvordan vi ser os udvikle Hakkemosen. Men vi vil gerne gå skridtet videre. Vi taler om Hakkemosen i dag, fordi der var et projekt, som ikke er blevet til noget. Vi har mange naturperler. Måske skal vi se alle vores naturperler som en helhed og lave en visionsplan for vores samlede udbud af naturperler med bred inddragelse af alle, der har interesse, sagde Michael Ziegler (K), der nævner, at partiet også er villige til at bruge penge på sådan en plan.

Dansk Folkeparti gik med på forslaget om en plan for alle naturperler, men gav også en løftet pegefinger i forhold til økonomien.

- Det er et godt forslag. Rigtig udmærket. Men man skal være klar over, at jo mere, man friserer de her områder, jo flere driftsbevillinger skal man have. Men det må vi finde ud af hen ad vejen, sagde Lars Prier.

Efter en længere debat om Hakkemosen og adgangen til den i forbindelse med det forliste vandlandsprojekt, var Socialdemokratiet og Enhedslisten glade for opbakningen og er med på at udbrede planen til flere grønne områder.

Før en plan kan udarbejdes, skal de relevante fagudvalg arbejde videre med sagen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?