26. februar 2020
Cafe Paraplyen holder åbent hus i anledning af, at KFUM
Cafe Paraplyen holder åbent hus i anledning af, at KFUM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paraplyen fejrer 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paraplyen fejrer 100 år
Taastrup - 13. september 2018 kl. 09:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 15. september fejrer Cafe Paraplyen på Kingosvej, at KFUMs sociale arbejde har 100 års fødselsdag.

Det foregår kl. 12- 15, hvor cafeen holder åbent hus og byder på kage, kaffe, the og musik. Alle er velkomne, og man vil kunne høre mere om Cafe Paraplyen. Der vil være frivillige og gæster af cafeen, som vil fortælle mere om stedet.

- Vi vil meget gerne benytte lejligheden til at vise stedet frem, siger leder Kim Truesen

Hvorfor komme i Cafe Paraplyen? Bente er en af de nye gæster i Paraplyen:

- Jeg har mistet min mand, og følte mig ensom, jeg havde hørt meget godt om stedet, og søgte social kontakt med andre mennesker, jeg havde også hørt at de laver god mad. Nu har jeg fået et netværk af flinke og rare mennesker, jeg er tilfreds og glad for maden, der bliver serveret i Paraplyen. Det er ikke lige sådan en mad jeg får lavet til mig selv, det tager for lang tid at lave. I Paraplyen kan man deltage i de aktiviteter der interesserer en, jeg har deltaget i bowling, petanque, kulturaftner, samtalegruppe og ture arrangeret af Paraplyen.

Ud over et godt netværk og hyggelige mennesker, har jeg oplevet en meget stor rummelighed og et godt fællesskab."

Værestedet Cafe Paraplyen er med i en vifte af væresteder rundt om i landet, som hører under KFUM's sociale arbejde. Paraplyen er støttet med et drifttilskud fra Høje-Taastrup kommune, som bidrager med den største andel, og herudover bliver stedet tilgodeset af fonde og donationer.

Vi er her også om 100 år
KFUM's Sociale Arbejde har 100 års erfaring i at gøre en forskel og række mennesker med behov en hjælpende hånd. Organisationens 100 års jubilæum markeres i efteråret på 117 forskellige måder rundt om i landet. Blandt andet i Paraplyen på Kingosvej.

Socialt arbejde. Ord der siger så meget, og dog så lidt. KFUM's Sociale Arbejde er i dag en organisation med 117 vidt forskellige institutioner, væresteder, behandlingssteder og rådgivningstjenester. Nogle ligner hinanden, andre er vidt forskellige. Alle tilbyder støtte, hjælp og omsorg når mennesker står udsat i livet. Det gælder i særdeleshed også på Værestedet Cafe Paraplyen i Taastrup, som har været en del af KFUM's Sociale Arbejde i de 8 et halvt år, stedet har eksisteret.

I 1918 var det tørvearbejdernes dårlige vilkår, der førte til stribevis af fritidshjem, hvor arbejderne kunne spise, læse avis og hygge sig sammen. Det blev starten på KFUM's Sociale arbejde.

Organisationens tilbud har ændret sig i takt med de nye behov, udviklingen i samfundet skaber. Væresteder med hjertevarme i metermål er dengang som nu en af organisationens kerneydelser. I de seneste 50 år er bosteder, dag- og døgninstitutioner samt behandlingssteder, hvor professionelle hjælper folk videre, kommet til at fylde endnu mere. Det er her, størstedelen af de 865 lønnede medarbejdere i KFUM's Sociale Arbejde er beskæftiget. Værestederne og paletten af rådgivningstilbud drives primært af organisationens godt 2.000 frivillige.

Sætter tydelige spor
KFUM's Sociale Arbejde sætter med sine nuværende 117 institutioner og tilbud til mennesker, der står udsat i livet, tydelige spor på Danmarkskortet. Det vil den også gøre fremover:

- Vi oplever desværre, at flere og flere - både unge og ældre - føler sig ensomme i vores samfund. De har behov for hjælp til at blive en del af et fællesskab. Samtidig stiger kravene på arbejdsmarkedet. Flere har svært ved at passe ind i samfundets kasser og leve op til de krav og forventninger, der stilles. Derfor tror jeg bestemt en organisation som vores også har sin berettigelse om hundrede år, pointerer Morten Skov Mogensen, generalsekretær i KFUM's Sociale Arbejde.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk