21. maj 2019
Det var på grunden her på Flintebjergvej 20 i udkanten af Reerslev, at et par havde ønsket at opføre et etplanshus. De har nu fået nej til at bygge det ønskede hus. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det var på grunden her på Flintebjergvej 20 i udkanten af Reerslev, at et par havde ønsket at opføre et etplanshus. De har nu fået nej til at bygge det ønskede hus. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Par får nej til byggeri af nyt hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Par får nej til byggeri af nyt hus
Taastrup - 15. oktober 2018 kl. 11:27
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne i Høje-Taastrup har vendt tommelfingren nedad til et ønske om at bygge et etplanshus på grunden Flintebjergvej 20 i Reerslev.

Ansøgningen kom fra et par, som ønskede at købe grunden og opføre et etplanshus, men det ville kræve en dispensation fra lokalplanen. Heri står der nemlig, at boliger skal opføres i 1½ etage med udnyttelig tagetage, skriver DAGBLADET Roskilde.

Ansøgerne henviste til, at der tidligere er givet dispensation til, at der syd for Flintebjergvej kan opføres en bebyggelse i en etage med ensidig taghældning. Der er tale om de såkaldte »Klimahuse«, som i august 2016 fik dispensation til byggeri i en etage.

Ansøgerne ønskede kun at købe grunden i Reerslev, hvis de kunne få dispensation til at opføre et etplanshus - det var nødvendigt på grund af deres familiære situation, lod de forstå.

Men den dispensation ønskede politikerne altså ikke at give.

- Det er vigtigt, at vi værner om vores landsbyer og det unikke udseende, som de har. Det mente vi havde særlig betydning i denne sag, fordi det er et hus, der vil være meget synligt i området og tegne byen udadtil, forklarer Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget.

Det var kommet tre høringssvar til sagen. Det ene kom fra Reerslev-Stærkende Landsbylaug, der som udgangspunkt indstillede, at lokalplanen overholdes. En taghældning på 25 grader kan dog accepteres, hvis huset i øvrigt tilpasses omgivelserne, lød det.

Der var også kommet høringssvar fra beboerne på Flintebjergvej 8 og 12, som begge opfordrede til at overholde den eksisterende lokalplan og dermed give afslag på ansøgningen. I det ene svar var det anført, at beboerne netop havde lagt vægt på landsbymiljøet, da de valgte at flytte til Reerslev.

Administrationen havde indstillet, at der ikke skulle gives dispensation, idet det er lokalplanens hensigt, at »området udbygges på en måde, så det indgår naturligt i landsbymiljøet«.

Der er allerede en del etplanshuse, typisk fra 1950-70, rundt om i Reerslev, men netop derfor er det vigtigt, at nyt byggeri lever op til nogle bygningsmæssige traditioner, der understøtter landsbymiljøet, lød det.

Flintebjergvej 20 ligger desuden ud mod det åbne land, hvor huset vil være synligt fra lang afstand.

Det var et enigt udvalg, der stod bag beslutningen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk