26. februar 2021
Det er særligt omkring Taastrup bymidte, på Parkvej og Taastrupgaardsvej, at der er problemer med ulovlig parkering, der er til fare eller gene for trafikken. Foto: Leo Grøndal
Det er særligt omkring Taastrup bymidte, på Parkvej og Taastrupgaardsvej, at der er problemer med ulovlig parkering, der er til fare eller gene for trafikken. Foto: Leo Grøndal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-korps på vej - men bøder koster kommunen penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-korps på vej - men bøder koster kommunen penge
Opdateret 06. februar 2019 kl. 16:07
Taastrup - 06. februar 2019 kl. 13:31
Af Stina Felby Egerup

Inden sommerferien vil man kunne møde kommunale p-vagter på gaden i Høje-Taastrup.

arrow Læs også: Kommune er glad for p-kontrol

Et enigt byråd har nemlig besluttet at oprette et kommunalt parkeringskorps, selvom det koster kommunen 95 kroner, hver gang der udskrives en bøde.

Beslutningen medførte dog en længere debat i byrådssalen. Enhedslisten mener nemlig, at det planlagte bødeniveau på 1000 bøder om året er alt for lavt, hvis det skal have en præventiv effekt.

- Det svarer lidt til at tisse i havet for at hæve vandstanden, lød det fra Emil Viskum (EL).

Ideen er at oprette et kommunalt parkeringskorps, som skal udskrive bøder udvalgte steder og for udvalgte forseelser. Det handler særligt om ulovlige parkeringer på handicappladser eller parkeringer, der er til gene for trafikken eller forhindrer et flow af biler, for eksempel på Parkvej og Taastrup Hovedgade.

P-korpset oprettes i samarbejde med Aalborg Kommune, som skal have 248 kroner per bøde for sin indsats. Men folketinget har besluttet, at staten skal have en større del af kagen, når der bliver udskrevet p-bøder, nemlig 357 kroner, og derfor vil det koste Høje-Taastrup Kommune 95 kroner, hver gang der udskrives en bøde i kommunen.

Og kommunen må ikke hæve niveauet på afgiften, for den har Folketinget også besluttet skal være på 510 kroner.

Og det er himmelråbende forkert, at borgerne i Høje-Taastrup skal betale for, at nogle »parkerings-fæhoveder« ikke kan finde ud af at parkere ordenligt, lød det fra Enhedslisten, som påpegede, at de 100.000 kroner, et p-korps vil koste, kunne være brugt bedre andre steder.

Dansk Folkeparti mener til gengæld, at det er pengene værd, fordi færdselssikkerhed koster.

- Men lad mig også understrege, at dette tiltag aldrig har været tænkt som et redskab til at notere bilister for rigide latterligheder, men udelukkende et redskab, der skal genskabe ordentlighed i parkeringsjunglen, sagde Lars Prier (DF).

Samme melding lød fra De Konservative:

- Formålet er at få bilister, der holder ulovligt parkeret, til at ændre adfærd, så de ikke holder til fare og ulempe alle mulige steder. Derfor er jeg også glad for, at vi som kommune selv kan bestemme, hvilke områder og tidsrum, der skal patruljeres, sagde Henrik Torning (K).

De øvrige partier mener også, at et parkeringskorps vil have en præventiv effekt, så borgerne vil ændre adfærd.

- Allerede nyheden om, at nu kommer det p-vagter i kommunen, vil have en effekt, sagde Omer Ayub (L).

Enhedslisten medgav, at der er parkeringsproblemer i kommunen, men partiet ønsker en løsning, der ikke koster kommunen penge. Partiet kom derfor med et forslag om, at man skal skrive til justitsministeren og transportministeren og bede om, at kommunen i videre omfang selv kan fastsætte prisniveauet for bøderne - hvis det hæves til 750 kroner kan kommunen putte 12 kroner i kassen for hver udskrevet bøde.

Og det forslag var der opbakning til fra det øvrige byråd, hvorfor Enhedslisten sammen med øvrige partier endte med at stemme for at oprette et kommunal parkeringskorps.

Parkeringsvagterne forventes på gaden inden sommerferien.

arrow Succesfuld parkeringskontrol: Så mange p-afgifter er udstedt
12. oktober 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 10:34
arrow P-kontrol er for de handlendes skyld
29. maj 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 16:00
arrow Nu kommer parkeringsvagterne
17. april 2019 kl. 18:42 Opdateret: kl. 10:16

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?