16. januar 2018
Arbejdet med at rydde området øst for Salamandersøen i Sejlbjerg Mose er i fuld gang, men det er gået lidt for hurtigt, hvis man spørger naboerne. Foto: NærHeden P/S
gallery icon

Se billedserie

Arbejdet med at rydde området øst for Salamandersøen i Sejlbjerg Mose er i fuld gang, men det er gået lidt for hurtigt, hvis man spørger naboerne. Foto: NærHeden P/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overraskede naboer: Rydning ved sø kom helt bag på os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overraskede naboer: Rydning ved sø kom helt bag på os
Taastrup - 06. oktober 2017 kl. 15:33
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rydningen af flere træer og buske ved Sejlbjerg Mose i Nærheden i Hedehusene har medført rynkede bryn hos flere af naboerne til den nye bydel. Rydningen af vegetationen på den østlige side af søen, som har fået navnet Salamandersøen, er nemlig kommet som en overraskelse for flere dem, heriblandt Hans Jacobsen, som ofte går ture i området, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det virkede som om, det skulle gå meget hurtigt med at få nedlagt træerne, og ingen her i området vidste, at træerne skulle fjernes. Rydningen synes også stik imod tankerne for området, som netop er, at folk skal bo tæt på naturen, siger han.

Men rydningen er faktisk helt efter bogen, fortæller chefkonsulent i NærHeden P/S, Maya Arffmann.

- Vi er af Høje-Taastrup Kommune blevet pålagt at lave en korridor mellem den lille og den store sø, så padder og salamandere kan finde fra den ene til den anden. Det er det arbejde, vi nu er i gang med, siger hun.

NærHeden P/S fjerner således bevoksningen øst for Sejlbjerg Mose ud mod marken samt rundt om Salamandersøen, som også oprenses for slam.

Det har hele tiden været planen, at området skulle ryddes, og det har indgået i rammelokalplanen for området, ligesom kommunen gav dispensation til rydningen i juni måned.

I Friluftsrådet bakker man naboernes kritik op, men erkender samtidig, at løbet er kørt, og at både naboer og rådet skulle have reageret, da både lokalplanen og senere dispensationen til rydningen blev givet.

Men kredsformand for Friluftsrådet Storkøbenhavn Vest, Niels Egeberg, mener til gengæld også, at NærHeden kunne have været bedre til at informere naboerne om, at rydningen ville gå i gang.

Og det erkender chefkonsulent Maya Arffmann fra NærHeden.

- Det har hele tiden været planen, at det omtalte område øst for søen skulle ryddes, men vi skulle nok lige have mindet naboerne om, at arbejdet nu ville gå i gang, ligesom vi kunne have været hurtigere med at lægge nyheden på vores hjemmeside, siger hun og understreger, at man generelt har en rigtig god dialog med naboerne og Moselauget.

- Men jeg tror også, det er kommet bag på mange af dem, at der overhovedet skal bygges ved søen. Det har dog hele tiden været en del af den rammelokalplan, som kommunen har lavet for Nærheden - og det er den, vi følger, så det bliver ikke lavet om nu, understreger hun.

Med rydningen og byggeplanerne er Friluftsrådet bekymret for, om alle fortsat vil have adgang til naturen i området og mulighed for at gå rundt om søen. Men det vil de få, forsikrer Maya Arffmann.

- Der vil stadig være en sti hele vejen rundt om søen, som alle vil have adgang til, også når Nærheden er færdigbygget. Og det vil ikke blive muligt at privatisere områderne uden for de afsatte byggefelter, så der vi stadig være fuld adgang til søen, understreger hun.

Hun fortæller desuden, at skoven øst for søen ikke er fredskov, som flere ellers tror. Det er til gengæld skoven vest for søen, så her må der ikke bygges.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk