25. september 2021
En 49-årig mandlig ansat i en daginstitution i Taastrup er anholdt og mistænkt for overgreb mod børn. Han er fredag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør her ved Retten i Glostrup, hvor han er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Manden nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.
En 49-årig mandlig ansat i en daginstitution i Taastrup er anholdt og mistænkt for overgreb mod børn. Han er fredag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør her ved Retten i Glostrup, hvor han er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Manden nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overgreb på to små børn i institution: Så langt er politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overgreb på to små børn i institution: Så langt er politiet
Taastrup - 04. juni 2021 kl. 11:48
Af Peter Erlitz

Efter en længere efterforskning har Vestegnens Politi sigtet en 49-årig mand for overgreb på mindst to børn i en integreret børneinstitution i Taastrup.

arrow Læs også: Mistænkt for overgreb: Ansat i daginstitution anholdt

Fredag formiddag blev den 49-årige mand fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor kendes mandens forklaring ikke. Det er normalt, at anklagemyndigheden beder om at få lukket dørene for offentligheden i sager om overgreb på børn.

Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.

Sigtelsen mod den 49-årige mand går på andre seksuelle forhold end samleje samt blufærdighedskrænkelse mod de to børn - en pige på fire år og en dreng på fire år. I straffelovsmæssig forstand lyder sigtelsen dog også på voldtægt, alene på grund af børnenes alder.

Hjemsendt siden januar

Allerede i januar fik børneinstitutionen mistanke om ét overgreb, og den 49-årige blev hjemsendt, ligesom der skete anmeldelse til Vestegnens Politi. Siden er der foretaget en efterforskning, som blandt andet har omfattet særlige videoafhøringer af de involverede børn.

- Vi har efterforsket mod manden i en længere periode, og har nu vurderet, at der var materiale i sagen til at fortage anholdelse og få mistænkte fremstillet i retten, siger lederen af Vestegnens Politis overgrebsgruppe, politikommissær Rikke Thestrup.

Den 49-årige er indtil videre sigtet i to forhold, men DAGBLADET erfarer, at det ikke kan udelukkes, at der kommer flere sigtelser.

De to overgreb er, ifølge sigtelsen, foregået i perioden fra november 2020 og frem til januar 2021.

Der er tale om fysiske overgreb mod de to små børn, men af hensyn til børn, forældre og andre involverede, har vi valgt at undlade detaljer fra sigtelsen.

Vestegnens Politi vil ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt, blandt andet med henvisning til, at grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre.

Forældre fik besked

I første omgang fik de øvrige forældre i institutionen ikke noget at vide om sagen, da det er Høje-Taastrup Kommunes politik ikke at involvere de øvrige forældre, så længe der kun er tale om ét tilfælde.

Da det under politiets efterforskning kom frem, at der kunne være tale om flere tilfælde, valgte kommunen torsdag den 20. maj at informere alle forældre i den pågældende institution om sagen. Det skete på et forældremøde, hvor både kommunen, politiet og Børnehuset i Region Hovedstaden deltog. Børnehuset yder en koordineret, tværsektoriel og tværfaglig indsats i sager om overgreb mod børn og unge i alderen 0-17 år.

- Forældrene var virkelig chokerede, det er klart. Vi fortalte så meget, vi kunne om sagen, men vi må ikke gå i detaljer om sagen, så længe den efterforskes, sagde centerchef i Høje-Taastrup Kommune, Flemming Ellingsen dengang.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?