26. februar 2021
Emil Viskum (EL) synes projektet med »Hedestaden« virker solidt.
gallery icon

Se billedserie

Emil Viskum (EL) synes projektet med »Hedestaden« virker solidt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opbakning til ny ferieby: - Projektet virker solidt - men skal holdes i kort snor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opbakning til ny ferieby: - Projektet virker solidt - men skal holdes i kort snor
Taastrup - 30. november 2018 kl. 20:37
Af Kasper Ellesøe

En ferieby med feriehytter og helsefaciliteter kan være på vej mellem vindtunnel og gokartbane. Det er i hvert fald blevet godkendt af et enigt byråd, at Bay Arch kan arbejde videre med projektet »Hedestaden« i det regionale fritidsområde.

arrow Læs også: Hedestaden lever: Håbet er stadig, at fritidsoase kommer til kommunen

Enhedslistens Emil Viskum stemte ellers imod, da sagen var på økonomiudvalgets dagsorden, men han ændrede mening på byrådsmødet.

- Jeg stemte imod på økonomiudvalgsmødet, fordi jeg ikke vidste nok. Men efter at have fået mere information, synes jeg, det virker som et solidt selskab. Selvom der stadig ingen garantier er, så har vi på byrådsmødet godkendt, at vi indgår projektudviklingsaftalen. Det ser solidt ud, siger Emil Viskum.

Også Socialdemokratiets fem medlemmer stemte for. Gruppeformand Peter Faarbæk er enig i, at projektet ser mere lovende ud end for eksempel det kuldsejlede vandlandsprojekt, der ellers skulle have ligget på den anden side af Bondehøjvej.

- Vi stemte for projektudviklingsaftalen. På den ene side har jeg en sund skepsis. Når vi ser på, hvem der står bag, virker det mere solidt, gennemført, og de har større erfaring end folkene bag vandlandet, siger Peter Faarbæk og fortsætter.

- Men vi vil holde det i kort snor, så vi ikke bliver løbet om hjørner med og bruger en masse penge unødigt, siger han med henvisning til, at vandlandsprojektet har kostet knap en halv million kroner og omkring et års arbejdstid for Høje-Taastrup Kommune.

Peter Faarbæk håber at dette projekt bliver til noget og tror også mere på det.

- Hvis vi kan få sådan en ferieby op at så, vil det være fantastisk. Der skal bare være en grad af fornuft i det, og vi skal sikre os, at det er seriøse folk. »Hedestaden« virker mere realistisk, og det er et væsentligt mindre område og en væsentlig mindre økonomi, siger Peter Faarbæk med henvisning til vandlandet.

At Bay Arch vil udvikle »Hedestaden«, der er noget mindre end vandlandsprojektet, er i tråd med, hvad både Emil Viskum og Peter Faarbæk håber for hele det område, der er udlagt til regionalt fritidsområde.

- Området er udlagt til, at der skal være aktiviteter for folk i regionen. Det kan være gokart, vandland eller andet. Der skal ikke være boliger. Jeg håber, der kommer nogle solide projekter med idéer, kompetencer og ikke mindst pengene til at føre det ud i livet, siger Emil Viskum, mens Peter Faarbæk bakker op.

- Jeg tror, den rigtige vej er, at det er små projekter, der udvikler sig, som for eksempel Racehall, der allerede har gode idéer til andre projekter på deres grund. Så mit håb er, at området udvikler sig stille og roligt, frem for med investorer, der kommer med 3 milliarder kroner. Det skal gro nedefra, siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?